Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mezis

    nagyúr

    válasz Hujikolp #4784 üzenetére

    Üdv. !

    Szükségem lenne egy kis segítségre. Nemtudom h halottatok már arról az eszközről, amit a kocsit benzincsőjére raknak, ez egy nagy mágnes lenne, emi igen erős, és ez a benzin részecskéit polarizálná, és így hatékonyabb lenne a porlasztás.

    Halottam már hírét. Legújabban szórólapon találkoztam, da az gázmegtakarítást ígér. Nem voltam rest, honlapjukat tanulmányoztam. Még egy mérési jegyzőkönyvet is találtam.
    Svindli az egész. Ártani nem árt, azt meg bizonyítsd be, hogy semmi hatása, ha tudod.
    Gondolod, hogy a gyárak ebben a gyilkos fogyasztás- és károsanyagkibocsájtás csökkentési versenyben kispórolnának egy ilyen csekély költségű eszközt ?
    (A Zsigulik idejében torokszűkítővel, rezgő nyelvecskével kábítottak...)


    Egy hasonlót szeretnék én is készíteni, de nem állandómágnessel, hanem kapcsolással. Én arra gondoltam, hogy készítek egy hengerre sok menetből álló tekercset, és azt ráhúzom a benzincsőre.
    Eddig nagyon nem is lenne gond. A gond ott kezdődne, ha ezt a tekercset simán rákötném az akkura, akkor gondolom igen hamar tönkrevágnám rövidzárlat miatt.

    Esetleg az egész autót is felgyújthatod, ha pl. műanyag csőre húzod.

    Ha mégis lenne valamelyes jótékony hatása, a többlet áramfogyasztást fogja-e kompenzálni ?


    (A mágnesről nekem csak a makrovilágban van tapasztalatom, az pedig olyan, hogy ha átmágnesezett részecskék szabadon elmozdulhattak, akkor azok összetapadtak, nem pedig szanaszét repültek. A ''polarizáció''-val miért lenne másképp ?)



    [Szerkesztve]

    mezis

Új hozzászólás Aktív témák