Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz SchumiBácsi #52038 üzenetére

    "[..] azonban az utolsó mérésnél egy pillanatra rövidzárlat keletkezett"
    "Kérdés érte e valami olyan károsodás az akkut ami kimondottan veszélyessé teszi a továbbiakban?"
    Nincs ez egy kissé túlaggódva egy olyan akkutípusnál, amely igen extrém értékű kisütőáramokra van tervezve? Az adatlapja szerint 10A-t, illetve rövid ideig ennek a dupláját is elviseli. Nem tudni, milyen volt a mérési elrendezés, de akár az is előfordulhat, hogy a vezetékek / műszer sönt / akármilyen fém eszköz ellenállása miatt még az impulzusszerű rövidzárási áram sem haladta meg a limitet.
    Sajnos multiméteres méréssel nem sok mindent tudsz megállapítani az akkukról, esetleg terheléses vizsgálattal a feszültségcsökkenést, abból pedig a belső ellenállást. Ha semmi extrém dolgot nem veszel észre (pl. túlzott feszültségesés terhelés alatt a 'normál' példányokhoz képest, szokatlan melegedés töltéskor vagy kisütéskor, lecsökkent kapacitás), akkor nem esnék kétségbe a helyedben és nem vágnám a kukába. Ha ugyanúgy viselkednek, mint a többi, rövidzárlatot nem kapott cella, akkor valószínűleg nem esett komoly bajuk.

    @5203: "Utána kipróbáltam, mi történik, ha egy OTG kábelbe bedugok egy USB - MicroUSB kábelt és voila, megjelent a kis hangfalon a töltést jelző fény."
    Ugye nem az történt, hogy két olyan USB-végpontot dugtál össze, amelyek a porton nem adnak tápot, sokkal inkább várják azt a host-eszköztől? A hangfal USB-portja biztosan ilyen végpont (mod.: illetve attól függ, mi a szerepe annak a portnak, csak tölteni lehet rajta a cuccot vagy másra is jó, de a port fizikai kialakítása nem utal arra, hogy host lenne), a tableten meg lehet akár mindkettő fajta. Írtad, hogy OTG-kábellel is próbálkoztál, csak azt nem, hogy az fizikailag hova csatlakozott, mármint hogy milyen portról kapta a tápot rajta keresztül a hangfal. Vagy az OTG-kábel is ugyanarra a micro usb-re csatlakozott?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák