Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz M@nH. #5775 üzenetére

    Az LB1403N egy szimpla ötledes kivezérlésmérő IC, 170mV (eff) bemeneti alapérzékenységgel a teljes skálához: [link]. "jag dugóval": az valami más ;), legyen inkább jack. A kapcsolás hátránya a csatornánkénti kevés led, és a kicsi megjeleníthető dinamikatartomány. Az adatlap szerint a ledek közös ágába 6,5V feletti tápnál soros ellenállást kell beiktatni, hogy ne melegedjen túlzottan a tok.
    A BA5406-os panel ehhez tök felesleges, mivel az egy pár W-os szteró teljesítményfokozat, a kivezérlésmérő IC pedig nagyimpedanciával fogad kisszintű bemenőjelet.
    Pluszkérdéshez: baromi rossz ötlet, a led a nyitóirányú félperiódusban szinte rövidrezárja az erősítő kimenetét. Ha az erősítőt annak esetleges rövidzárvédelme meg is kímélné, a hang teljesen eltorzulna, ill. a leddel meg - soros ellenállás hiányában - a nem hozzá méretezett áram végezne.. Alapesetben egy erősítő teljesítmény- (hangszóró-) kimenetére nem kötünk semmi mást, csak a hangfalat. Ha mégis szeretnénk valamit a hangjellel kezdeni, akkor azt az áramkört az erősítő bemenetére érkező vonalszintű jellel vezéreljük, kellően magas bemeneti impedanciával kezelve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák