Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kukipapa_rr

    tag

    Sziasztok,

    először is köszönöm mindenkinek a segítséget és tippeket 6V-os akku töltés ügyben.

    TLDR: két 6V-s aksi van a kisautóban és bár nem látszott, az egyik nem érintkezett rendesen. Szerencsétlen véletlen, hogy egy időben rázódott ki a csatlakozás a tápegység törésével párhuzamosan.

    Így néznek ki az aksik, látszik, hogy a külső csatlakozó valamilyen elektronikába megy (akkuk mögött a hátsó falon látható), és nem közvetlenül az akkukra:

    Így néz ki az eredeti, törött töltő:

    Így néz ki az univerzális adapter:

    Üresjárásban mindkét akku 6,0-6,1V-ot mutatott, de ami zavarba ejtő volt, hogy bár párhuzamosan vannak kötve az akkuk, csak az egyiken jelent meg a töltőfeszültség (6,1-6,2V). Nektek biztos triviális következtetés lett volna a megoldás, én kotlottam rajta, mire rájöttem (amatőr vagyok ezen a területen).

    Még mielőtt észrevettem volna, hogy az egyik akku csatlakozó laza, kipróbáltam 7,5V-ra állítva, és így 6,6V jelent meg töltőfeszültségként.

    Bár az elsődleges ok az volt, hogy lényegében egy aksiról ment a kocsi a kettő helyett, és ezért gyengélkedett, a kérdés áll, hogy mindezen információk ismeretében is elég-e 6V-ról tölteni, hogy alaposan fel legyen töltve. Sajnos a törött táp javítása nem tűnik triviálisnak.

    Köszönöm mindenkinek

Új hozzászólás Aktív témák