Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz #68216320 #81940 üzenetére

    Kazettás magnók esetében annyival jobb a helyzet, hogy lehet kapni jó állapotú műsoros kazettákat. Ezek segítségével két dolgot be tudsz állítani, a lejátszási sebességet, meg a mélyfrekis lejátszási kivezérlést.

    Ha egy műsoros kazettára rá van írva, hogy lejátszási idő 22 perc 50 másodperc, akkor addig állítgasd a magnó meghajtómotorján lévő sebességszabályozó trimmer potit, amíg ennyi idő alatt fogja lejátszani a kazetta adott oldalát.

    A bumm-bumm zenékkel meg beállítod a lejátszási hangerőt +2 dB-re (ha vasoxidos szalagú műsoros kazettád van).

    Aztán letöltesz egy beállító CD-t az internetről, kimásolod egy írható CD-re, beteszed egy normál asztali CD lejátszóba (ezeknek szabványos a kimeneti jelszintje) és elkezded a felvételt egy vasoxidos kazettára 400 Hz frekvencián. A külső felvételi szintszabályozó potit beállítod 4-esre (egy 10-es skálán), az előmágnesezést szabályozó potit meg középre, és addig állítod a magnó belsejében lévő felvételi szintszabályozó trimmer potit, amíg a visszajátszott felvétel szintje nem lesz 0 dB (háromfejes magnó beállítása egyszerűbb, mert kétfejes magnó esetében mindig tekerhetsz vissza, ha vissza akarod hallgatni a felvételt).

    Ha a 400 Hz-t beállítottad, akkor csinálsz felvételt 10 kHz-n is, a többi potihoz nem nyúlsz, csak az előmágnesezést állító potit addig tekered, amíg 10 kHz-n is 0 dB nem lesz a visszahallgatott jelszint.

    Ennyit tudsz rendes beállítószalag nélkül elérni, ehhez elég a magnó saját kivezérlésmérője, még csak műszer se kell hozzá :K

    Disclaimer: tudom, hogy egy magnó korrekt beállítása ennél sokkal bonyolultabb, tisztában vagyok vele, hogy én egy szívműtétet írtam le 10 mondatban, de ha ennyit beállítasz a magnóidon, akkor már hétköznapi zenehallgatásra megfelelőek lesznek. Részletesebb beállításhoz vagy veszel beállítókazettát (annyiért, amennyi egy magnód ára volt), vagy elviszed a magnókat Árva Lajoshoz, aki nagyon pontosan beállítja őket (magnónként annyiért, mint amennyiért az összes magnódat vetted).

    [ Szerkesztve ]

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák