Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Teasüti #83402 üzenetére

    Az én szerény véleményem, mindenféle komolyabb átgondolás nélkül,hogy ez legalább olyan bonyodalom lenne, mint a szabványosítás.

    A hálózati feszültségre napelem szerűen nem köthetsz betáplálást a szolgáltató (és szabványosítás, ad-vesz óra, stb) nélkül.

    Izolált hálózatot csinálhatsz - kvázi szünetmentesek a nagyobb fogyasztók elé, de a kW tartományban az is borsos beruházás.

    Én azt csinálnám, hogy
    A) A nagyfogyasztókat kiszervezném egy gyors 16A-es kismegszakítóra. A többi érzékeny multimédia eszközt pedig egy másikra. Valószínűleg amikor lecsattansz, nem azon a párszáz watton vérzik el a rendszer, amit a TV, router, stb. hozzáad. Így ha levernek a nagyfogyasztók, legalább mindenmás marad.
    B) Beruháznék néhány fogyasztásmérős okos megszakítóra, és betenném a nagyfogyasztók elé. Majd érzékenységi sorrendben felállítanék egy lekapcsolási prioritást fogyasztás alapján a fázisokon.
    Pl.: Ha a fözőlap egy fázison van a bojlerrel, akkor amint szalad a teljesítmény a főzőlapnál, lekapcsol a bojler addig. Elvileg ha elég gyors, meg tudod előzni a B karakterisztikás megszakítót (nálam olyat rakott a szolgáltató)
    C) Szünetmentes a szórakoztató elektronika mögé.

    [ Szerkesztve ]

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák