Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rednifegnar

    senior tag

    válasz tordaitibi #84476 üzenetére

    igen jok ezek a dolgok csak nem mindenkinel valosithato meg. en belvarosban lakom tarsashazban, itt nem nagyon lehet varialni csak minimalban. sajna nincs gazunk igy az ugrik. van kemenyem de beleltetni kellene meg ugye belvarosban nekiallni szilard tuzelesnek? (de ha rakenyszeritenek az lesz) napelem nem jatszik, azt a tarsashaznak kellene de mivel mindenki egyedi megoldasu mindenbe igy kozosbe max visszataplalassal lehetne (az is kerdes hogy azzal mi lesz hogy lesz az elszamolas). persze ehhez fel kene ujitani a tetoszerkezetet (horror penz) raadasul eszaki tajolasu. mintha egy satortetot elvagnal felbe es csak az eszak fele nezo lejtos resze maradna, pont nem optimalis max ha sarki feny lenne... na meg nem is tul nagy felulet, keskeny es magas a hazunk.

    szoval rengeteg adottsagbeli dolog van amit nem tudsz athagni. persze van kollegam aki videken lakik, lett most egy csomo napelemjuk (bar ugy hallom nem akarodzik kifizetni a tamogatast), van gazuk is meg 4 gyerek (az plusz 300m3, bar marha nagy a haz), viszont van kemencejuk.
    masik kollegamnak van valami foldhos szivattyus cucca (a beker koltseg csillagaszati, sztem soha nem is terul meg). cserebe napi 1.5 orat autoznak be a varosba aztan vissza (van hogy naponta ketszer, nem is ertem hogy birjak), kinlodnak a parkolassal, stb.

    nekem pl mar nincs autom se, azt is megszuntettem. megyunk vonattal, ha meg nagyon kell akkor kolcsonzok valahogy.
    tv-t lemondtam, havi x ezer ft es csak agymosoda. van ugyan tv-nk de csak a gyerekek szoktak neha rajta ps-ezni. szoval ez is minusz.
    most atvarialom a gepparkot, szereztem meg egy stick pc-t, 3W a fogyasztasa, van most 2 db (nagygep helyett minimal dolgokhoz jo).

    az osszes lampa mar ledes, ha kiegett valami mar ledet tettem be. most megszuntettem a ket asztali lampam, ezek eleg sokat egtek, 2x55W halogen volt (most 2x2W led).
    furdesi szabalyok lettek, nem addig furdunk amig van melegviz, probalunk kijonni a vezereltbol a bojlerbol, at tudom ugyan kapcsolni nappalira ezt ilyen veszmegoldasnak csinaltam de nagyon elharapodzott ez az atkapcsolgatosdi. ezt leallitjuk.

    hutot biztos megvarialom, nekem van melyhutom de nem a klasszik hanem egy atalakitott ami kb -5C fokon tart (nem kaja van benne). persze van sima kajas hutonk is, melyhuto resszel, majd ezen alakitok hogy ne legyen allandoan nyitogatva.

    sok aprosag van amin lehet fogni, eves szinten minden 1-2-10-50W szamit.

    conradban voltam ma egy kabelt venni, de hallottam ahogy beszeltek az eladok, mindenki fogyasztasmerot akar venni. persze nincs egy darab se. be van rendelve jonnek majd.
    nekem van egy (kolcsonbe), azzal mertem mar sok mindent. pl usb-s telo toltok bedugva de hasznalaton kivul megmerhetetlen alacsony felveteluek ezert nincs ertelme kihuzgalni oket. vagy pl ikea ledes csiptetos lampa. tapegysege allandoan be van dugva, de kikapcsolt allapotban nem lehet lemerni. lehet majd megprobalok 4-5 db-ot bedugn egy hosszabitoba es egyutt megmerem van e barmekkora standby, de ez olyan alacsony hogy nem er az egesz ennyit.



    A camera does not make art, the artist makes art.

Új hozzászólás Aktív témák