Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. V.

    tag

    Elméleti kérdések:

    1. Ha a szikra rongálja a felsővezetéket, miért nem megy 2 áramszedővel a jármű, hogy ezáltal kisebb szikra keletkezzen? (A kopás nagyobb lenne, mint a szikra által keletkezett sérülések?)

    2. Kádba dobott hajszárító. Miért az embert rázza, akinek teste nagy ellenállással bír, miért nem a vizen keresztül testelődik le a kádhoz, vagy szimplán lesz valóban rövid rövidzár a vezeték 2 csupasz szála között pár mm-re a víz csekély ellenállásának köszönhetően? Miért a hosszabb utat és nagyobb ellenállást választja?

    3. Ha egy nagy jó minőségű napelemet egy nagy fényerejű, de kis fogyasztású LED-del terhelünk és világítunk is meg, az lehet "örökmozgó" egy manuális beindítás után, vagy nincs olyan teljesítményű napelem, ami ezt hosszú távon tudná biztosítani? Értelemszerűen a LED pont annyit vagy kevesebbet fogyasztana, mint amit a napelem termel.

    4. Ha az elkók töltés elvétele után azonnal kezdenek merülni (feszültség esés fogyasztás alatt), hiába használ az ember mondjuk 6000uF-ot egy LED-hez, hogyan lehet mondjuk 2mp-es egyenáram kimaradást szinten tartani a kiesés idejére (drága) akku nélkül? Pl. 5V-os fix feszültség esetén, míg az akku vagy 3,7-4V Li-Ion vagy 4,8V NiMH feszültséget biztosítana csupán, de 5 - 5,2V-ot kéne tartani a kiesés idejére... akár 2-3A terhelés mellett. Ez mivel oldható meg a legegyszerűbben, legolcsóbban?

    Egy USB töltőről van szó, ami 9 eszközt képes tölteni egyszerre: 5V 12A 6 csatlakozóra elosztva
    QC3.0 5V 3A, 9V 2A, 12V 1,5A
    USB-C 3A
    QI 7,5-10W
    Valamiért újkora óta 6-8 óránként, de olykor 3-4 percenként kikapcsol, elmegy a kijelzője is (ahol méri a tölést (A) teljes fogyasztást (W) és a táp feszültségét (V)) 1-2mp-re, majd megy tovább, függetlenül, hogy van-e rajta fogyasztás. Most pl. 0,3A és 1 fogyasztó van rajta, mégis 3-4 percenként újraindul... de 7 fogyasztóval nagy terhelés mellett is van, hogy órákig jó.
    Ezt próbáltam kikondizni a tápról jövő 5V-ra téve a kondisort 6-8e uF-al, próbáltam elé diódát is tenni, nehogy a táp egye le a kondikat, de eredménytelenül. Még akkor sem bírták a kondik, ha csak a kijelzője ment, minden rádugott eszköz már csepptöltésen is túl volt, tehát kb. nulla fogysztás mellett ugyanúgy kikapcsolt a kijelzője és leálltak a töltések. (Nem melegszik benne semmi.)
    20A 5V tápot ilyen kis méretben (12x4cm) nem igazán lehet beszerezni, ezért a kiesés áthidalásán gondolkodok, mert kiesés után minden készülék felébred, ismét tölteni kezd, ami a töltési ciklusok miatt káros az összes készüléknek.
    Tehát mi lehet a megoldás? A belső hely is korlátozott.

    Típusa: Smart USB Charger
    Model: I12

Új hozzászólás Aktív témák