Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ekkold

    Topikgazda

    válasz mezis #91012 üzenetére

    Kb 10...20 éve kiderült, hogy az LG tv-k kémkednek, az illető aki először megosztotta a neten, bizonyította hogy miután bedugja a pendrájvot, a tv elküldi valahová a rajta levő fájlok listáját (tartalomjegyzéket). Azért volt könnyű bizonyíítani mert ráadásul kódolatlanul küldte, és egy sima wireshark-al meg lehetett nézni a tv által küldött adatokat.
    Amikor reklamáltak az LG-nél, annyit válaszoltak, hogy van valahol egy menüpont ahol ez tiltható (egyszerű halandó nem fogja megtalálni). Tehát emberünk tiltotta ezt a funkciót a menüben, és ezek után a tv ugyanúgy küldte az adatokat.... Lett bármilyen következménye a dolognak? NEM. Miért nem? Két okból, azért mert eleve szándékosan így készült, és mert az összes többi tv-ben is van ilyen funkció. Azokban a tv-kben amelyekben van kamera és mikrofon (pl. skype-ot is tudó tv-k) ugyanazok a funkciók benne vannak mint a mobilokban, azaz megfelelő okkal (pl. állambiztonság) ezek aktiválhatók (akkor is ha a tv látszólag stabdby-ban van). Rossz esetben ezt egy ügyesebb hacker is megteheti... Erről is volt netes demonstráció talán youtube vidóban bemutatva, de elég hamar eltűnt - és ennek sem lettgyakorlatilag semmilyen következménye - legalábbis a gyártóra nézve.
    Arra gondolom mindenki (na jó a többség talán) figyel, hogy a mobilján milyen adatokat tárol - nos ha valaki a tv-t kiengedi a netre, akkor arra is figyelni kell, hogy a tv mihez fér hozzá (pl. ha van NAS otthon). Pl. én a tv számára csak az itthoni hálózat elérését engedem, a router tűzfalában tiltva van a tv internethez való hozzáférése. De persze mindenki azt csinál amit akar.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák