Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zsolti_20

    senior tag

    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy akkumulátor pakkban lévő elektronika cseréjében.

    Nemrég vásároltam egy fejpántot (headstrap) a VR szemüvegemhez. Hátulra egy akkumulátor helyezhető, ami tölti a VR szemüveget, így hosszabb játékidőt biztosít.

    A problémám az, hogy a gyártó által kiadott akkumulátor pakk, az egyel régebbi generácós VR szemüveghez lett kitalálva és ha megpróbálom az újhoz csatlakoztatni, akkor az akkumulátor elektronikájából olyan búgó hangot, mintha nem tudná megfelelően tölteni a VR szemüveget.

    Mint kiderült, az új szemüveg bizonyos körülmények között 9V-ot szeretne, de az akkumulátor elektronikája 5V-os tud maximum. A nagyobb felvétel miatt, olyan mintha rezonálni kezdene a tekercs. Akkor hallottam ilyen hangot, amikor valami nagyobb fogyasztású eszközt csatlakoztattam egy DC-DC konverterhez és csak búgott, de nem tudta ezt a fogyasztót ellátni megfelelően.
    Szétbontottam ezt az akkumulátor pakkot, találtam benne 2x 18650-et. Nem is lenne semmi probléma, de nem tudom beazonosítani hogy mi lehet a fehér vezeték szerepe ami CC-vel van jelölve a képen.

    Az alábbi feszültségeket mértem:
    piroson - feketén 5.1V-ot mérek, a piros - fehéren 3.4-et, a fekete - fehéren pedig 1.6 v-ot

    A tetején lévő type C-vel tudom tölteni magát az akkumulátor pakkot, az alsó pinek pedig a VR szemüveghez csatlakoznak. Ha letakarom a fehér csatlakozási pontját, akkor nem indul a VR szemüveg töltése.

    Van valakinek ötlete, hogy milyen funkciója lehet a fehér vezetéknek?

    Magát az elektronikát szeretném lecserélni egy power bank PCB-re ami támogatja az 5v, 9v töltést 3A mellett.

Új hozzászólás Aktív témák