Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FP

    csendes tag

    Egy másik fórumon már próbáltam érdeklődni, hátha itt több szerencsém lesz.

    Rossz helyen járok, kérlek benneteket, azt is nyugodtan írjátok meg.
    Következő ügyben szeretném segítségetek kérni.
    Sajnos teljesen láma vagyok, nem lesz egyszerű a történet.
    Adott egy fogyasztó, 2 db 1,5V-os AAA alkaline elemmel működik. Kültérien dolgozik, ezért a tél különösen rapszódikus.
    Van még a családban jó néhány olyan fogyasztó, ami viszont egyel nagyobb AA alkaline elemmel működik, és folyamatosan termelődik. Ezeket az elemeket, mint kiderült soha nem sikerül teljesen lemeríteni, egy vakuban nem teljesítő, vagy nehézkesen működő AA elem, egy mp3 lejátszót még vidáman működteti, akár több napon keresztül.
    Tehát a probléma amit át kellene hidalni az a következő. Van egy csomó kétes állapotú 1,5V AA elem (nem szeretném feleslegesen kidobni őket). Ezeket kellene valahogy összekapcsolni (gondolom sorosan, (vagy nem)), illetve 2 db 1,5V AAA elem helyét kiváltani. Természetesen fizikálisan tudom, hogy több helyet foglalnak el a megmaradt AA elemek, de helyszíni szemle alapján ez nem okoz problémát, a jeladó készülék mellett elfér, árnyékban van, eső nem éri.
    Az alábbi oldalon

    [link]

    már néztem elemtartókat.
    Illetve ezen az oldalon találtam valamit, de egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy nekem erre van szükségem.

    [link]

    Valami olyan megoldás kellene, ami ezeket a használt (kb, 15-25 db) elemeket újra hadrendbe állítja egy kicsit, de ahogy utána olvastam, nem olyan egyszerű a mutatvány, (mivel könnyen elfűtheti az ember a megmaradt energiát)!?
    Létezik erre valamilyen megvásárolható megoldás, az is nagyon jó, de ha természetesen forrasztani kell, igyekszem azt is megoldani!?
    Esetleg szeretném még megkérdezni, létezik-e, olyan egyszerű, és viszonylag kedvező áru műszer amivel használt elemek még hátralévő teljesítményét lehet mérni?
    Válaszaitokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák