Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz HUTCHDB #151102 üzenetére

    Félreértesz, én nem az ios hibamentességét akarom védeni, hiszen mint ahogy írtad, én is jeleztem, hogy az icloud push-sal is voltak problémák. Én segíteni szeretnék, megoldást keresek a problémádra, de ehhez előfeltétel, hogy pontosan értsem, hogy mit csinálsz, illetve hogy mi a probléma.

    "Holott én azt írtam, hogy iCloudon keresztül jól működik a PUSH SZINKRON."
    Nem vitatkozni akarok veled, de ez nem igaz. Ezt írtad egész pontosan [link]
    "Az ICLOUD SZINTEN IOS, amibol push-kent gyonyoruen mukodik a gmail szinkron regebbi ios-en"

    Talán lényeges, talán nem, de pontosítsuk, az icloud továbbra sem ios. Az icloud szolgáltatásokat beépítve támogatja az ios, de egyébként az icloud szolgáltatások jó része más platformokon is támogatott, mivel az egy szolgáltatás, az ios pedig egy operációs rendszer. Te egy kicsit slendriánul fogalmaztál és összemostad a kettőt, látom, hogy érted hogy mi a különbség közöttük, de a kiinduló hozzászólásban ez nem látszott jól. Ezért írtam a pontosítást.
    Sem az icloud mail, sem az icloud mint felhőszolgáltatás nem ios. Semmilyen értelmezésben sem.

    "Az egész iCloud dolog milyen aspektusból jött fel?"
    Te írtad, a linkelt és idézett hsz-edben, hogy az alól működik a gmail szinkron. Tehát még egyszer, ezt próbáltam tisztázni, hogy milyen szolgáltatásokat, milyen rendszereket keverhettél össze, vagy mikkel kapcsolatban alakult ki félreértés, mert más irányban kell keresni a megoldást, ha gmail push-ra van szükséged, megint más irányban, ha az icloud mail-lel kapcsolatos push problémáid vannak.

    "Ehhez tartozik az is, ami szintén ellentétes az állításoddal, hogy a gmail igen is push-ként szolgáltat, de ezt a gyári IOS mail szolgáltatás nem kívánja "befogadni"... "
    Én úgy tudom, hogy ez nem így van, azaz szerintem ezt rosszul tudod, ugyanis a google változtatta meg a gmail elérését, amikor megszüntette az exchange elérést a nem fizetős gmail accountoknál néhány éve, de ha van rá forrásod ami szerint ez nem így van, akkor érdekelne. Az általam leírtakat például ez a cikk támasztja alá:
    [link]

    "attól még az IOS része is egyben, sőt egy sokkal koplexebb dolog, mint egy egyszerű általános értelemben vett felhő."
    Az icloud nem része az ios-nak, hanem az iosban nagyon integrált icloud támogatás van. De mint írtam, egy mobil operációs rendszer része nem lehet egy felhőszolgáltatás.
    Valójában egy felhőszolgáltatás, nem tudom mit értesz általános értelemben vett felhőn. A felhőszolgáltatás mai értelemben már nemcsak a file-ok tárolását jelenti, az, amit az icloud összefoglalva tud, azt felhőszolgáltatásnak nevezhetjük (beleértve az olyan részeket is, mint az icloud mail, az itunes icloud könyvtára, vagy az icloud fotók, ezek a felhőszolgáltatás részei).

    Visszatérve a problémádra, abban az esetben, ha a problémád a gmail push-sal van ios alatt, arra szerintem az alábbi megoldási lehetőségek vannak:
    - fizetős gmail használata, ennél ugyanis van exchange szolgáltatás, és így push értesítés az ios beépített mail alkalmazása esetén is, ez havi 5 dollár volt amikor utoljára néztem, lehet hogy azóta változott
    - a gmail címre érkező levelek átirányítása egy másik e-mail címre, amelyik támogat push-t ios mail alatt, például ilyen az icloud mail vagy az outlook.com
    - a beépített mail alkalmazás használata helyett a google által készített gmail alkalmazás használata, ami egyébként több más előnnyel is jár gmail esetén szerintem. Ebben az esetben én javasolnám, hogy az ios mail-ben a google fiók beállításain belül kapcsold ki a levelek szinkronizálását, hogy ne jelezzen két helyen feleslegesen ugyanaz a levél
    - végül és utolsósorban, mivel nem valódi megoldás a problémádra, ha a gmail helyett másik levelező szolgáltatást használsz.

    Remélem tudtam segíteni.

Új hozzászólás Aktív témák