Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz localhost #164 üzenetére

    Elnézést, csak most találtam rá a topicra. Kispesten tudok egyet, ami tapasztalataim szerint egész jó, és vasárnap 25% engedmény van mindenből.

    [Kispesti Halásztanya Étterem]

    A kiszolgálás gyakorlott, profi, a szokásos játékos pösti félflegma stílusban, (engem szórakoztat, nem bántás ez, megvan a bája) de háromszor jöttek oda megkérdezni, hogy hogy ízlik, van-e kívánságunk.

    Ettünk ott halat is, (a halászlé mellett) a harcsapaprikás erős közepes volt, megérte az árát simán, de nem egy orgazmus, a dorozsmai molnárponty pedig egyenesen szuper volt. A köretek szintén.

    Visszamennék.

    szerk:

    Nagyon rég akartam ilyen topicot nyitni, úgy érzem, törzsvendég leszek itt.

    [ Szerkesztve ]

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz lacam #168 üzenetére

    Én azt javasolnám, hogy ne Pestben gondolkodjatok ebből a keretből. 6-7 ezer forint, főleg benzinköltséggel együtt édeskevés, ha csak az étteremre szánsz ennyit, akkor is viszonylag karcos a budapesti árakat nézve. Ki lehet hozni, de az akkor eléggé izzadtságszagú lesz.

    Egyáltalán milyen stílusra, milyen konyhára gondolsz? Népies-magyaros, kockás terítős retró, halas-halászleves, olasz, görög, indiai, thai jellegű? Esetleg brazil?

    Szabad helyért nem kell aggódni, odaszólsz, foglalsz asztalt.

    Mindennel együtt szerintem 15k-nak rendelkezésre kell állni egy ilyen Pest túrához összesen, ha a citadella meleltt akarsz enni, akkor inkább 25-30, bár az ottani árakkal részletesen nem vagyok tisztában én sem, de egy főételért 5k az szerintem teljesen alap, plusz a köret, meg az üdítő, 15 alatt nem állsz meg, ezek horror helyek.

    [ Szerkesztve ]

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz lacam #170 üzenetére

    Neten tudsz nézni étlapokat árakkal :) Fel tudsz készülni.

    Ezek az árak persze csak a belvárosi felkapott helyekre vonatkoznak (és ne tudd meg, egyszer milyen bűnrossz kaját kaptam egy michelin csillag várományos helyen - Klassz étterem, Oktogon, a minősíthetetlen pancser konyha és kiszolgálás non plus ultrája), van bőven rendes árfekvésű is.

    Én nem mennék fel Pestig ezért a túráért, főleg ha nem kell "különleges" konyha, inkább keresnék a környéken valamit. Főleg, ha valami nagy durranásnak szánod, akkor érdemes olyan helyet keresni, ami már bejáratott, vagy legalább valamennyire ismered, mert bárhol érhet meglepetés.

    Amit én szeretek Pesten, az a Millenium da Pippo a Kodály körönd környékén, reális árfekvésű hely, olasz és magyar ételekkel, olaszos stílus, az dominál, jól főznek, de a pincérek minősége hullámzó. Volt olyan pincérünk, aki emlékezett mit ettünk fél éve desszertre, és amit megkérdeztünk, hogy van-e de nem volt, azt is megfőzette a szakáccsal kérés nélkül, de volt olyan is, akinek fáradság volt megmozdulni is.

    Van egy lentebb linkelt étterem Kőbányán, azok halban jók, csárda feeling, jól főznek, tipikus flegma pesti pincérekkel, van egy hangulata, de vagy bejön nektek vagy nem.

    Van Kispesten egy hely, amit megkeresek ha érdekel, az még családiasabb, még kockás terítősebb, még magyarosabb, még hatalmas adagosabb. (megvan: Nótafa)

    Kecskeméten is tudok egy jó helyet a belvárosban, de az nem olcsó, ellenben jó a kajájuk, és hatalmasak az adagok (kb. 2-3 adagot kapsz a tányérodra, úgy hogy ott mindig csomagoltatás van a végén).

    Van egy jó brazil étterem, ott tudni kell, mit kell enni, de nagyon autentikusan főznek, feltéve ha akartok valami különlegeset. A neve Corcovado, de valamiért nem találom most a neten, elképzelhető, hogy már bezárt.

    Indiaiban Salaam Bombay a jó, de nem olcsó.

    Vannak lehetőségek, ezen kívül is bőven, de biztosra egyiket sem mondanám, mert nem ismerem annyira az ízléseteket. Rongyot rázni meg hülyeség feljönni. Az ilyen alkalmakra én jobb szeretem a már ismert helyeket, és kalandozni ráérünk random időpontokban is.

    Zamárdiban egész évben nyitva van a Paprika csárda, ott nagyon jókat ettünk, de csak egy csárda, ott a Kistücsök Balatonszemesen, ami már nem tudom hány díjat vitt el, állítólag a fél ország oda jár, a másik fele meg Zamárdiba a Mauro étterembe, de az ilyenkor már zárva van, pedig azt első kézből mondom neked, hogy az egyik legjobb étterem amit ismerek.

    [ Szerkesztve ]

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz lacam #173 üzenetére

    OK, a linkelt helyek az általam ismert helyeket és árszínvonalakat lefedik, ennyit tudtam hozzátenni :) Ha megtörténik az eredményhirdetés, szólj :)

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz lajafix #175 üzenetére

    Mármint a sommelier? Ha pincér szolgált ki borral, akkor az már nem fér össze a hely sznobizmusával :D

    Benne volt a Top100 étteremben rá 1-2 éve, akkor láttam, és írták, hogy nagy reménység a hely Michelin szempontból. Hogy hol tartott a folyamatban, nem tudom. Mi már ezelőtt voltunk ott, csak ezért ragadt meg.

    A kajáról és a kiszolgálásról a következőket tárnám fel:

    Amikor bementünk, kb. 30%-on volt a hely, vagy annyin se, 3 asztalnál ha ültek... ebből egy helyen már rekeszével pakolták a borokat, tehát az biztos jó volt.

    Belépéskor fogadott minket egy pincér, és miután meglepődött, hogy bejelentettem vacsorázni szeretnénk (biztos nem volt éppen semmi otthon amiből összeüssön valamit) leültetett minket.

    Kivártuk a szintidő dupláját, üdítő kör, étlap kör, én kértem lazacot párolt kelbimbóval, barátnőm valami bundás szárnyast krumplipürével.

    Ez kb. szintidőre ki is jött az alábbi minőségben:

    - a lazac ízre rendben lett volna, de a bőrét rajta hagyták, ami jó pont lenne ha nem mellékelték volna hozzá a pikkelyeket is. A lazac bőre nagyon finom, igazi ropogós falat, de vagy letisztítják a halat, vagy leszedik a bőrét. Ilyen köztes út nincs. Undorító. Ja és szálkás is volt nyomokban... a filé... szálkás... na mindegy.
    - a párolt kelbimbó hideg volt, és volt valami citrusos íze, tipikusan az a salátából kihalászott recycling gyanús felállás a balzsamecet hanyag leöblítéséből származó bűnjelekkel

    - a bundás szárnyas (nem rántott csirke, de valami logikájában hasonló fancy cucc) illatra a Balatonzamárdi Öcsi büfé augusztus 19-ei utolsó előtti lángosának szagát viselte magán, amikor volt még a kökin hurkakolbászos lacikonyha, ott éreztem ilyet utoljára
    - a kurmplipüré (gondolom ellensúlyozandó a hús dekadens határozottságát) hideg volt és szappanízű - ha lemegyek egy üzemi étkezdébe nagy eséllyel ezt kapom 790-ért csak meleg krumplival

    Semmi gond, kifogtuk, c'est la vie mondja az orosz aki jól tud latinul, ettünk valamennyit, a többi (50-60%)-ot pedig jeleztük a pincérnek, hogy köszönjük, viheti. Hiba volt.

    Kérdezte tán nem ízlett-e, mi volt a probléma? Mivel eldöntöttük, hogy ennyi volt a hely, nem jövünk többet, és egyébként sem akartam eljátszani az üzemi kekec't, próbáltam hárítani. "Á, nem volt rossz, biztos csak nekünk más az ízvilágunk" De mi nem ízlett, mondjuk meg! Becsomagolja? "Ó, semmi, jó lesz ez így, nem kérjük, köszönjük" DE MI NEM ÍZLETT??? Na ekkor már nem bírtam... "Ja, hát (bazmeg) a hal pikkelyes, a kelbimbó savanykás, a hús zsírszagú a krumpli hideg, (de kösz, tényleg, profi munka)."

    Béketűrő ember vagyok, nem is különösebben kekec, ha nem tetszik, nem megyek legközelebb, nem szoktam rendet tenni semelyik étteremben sem. Ez viszont követelte a választ. Majd megsértődött.

    Hanyagul megköszönte a választ, orrot felnyomta, és elviharzott. Vártunk úgy 15-20 percet (nem túlzok) majd mikor visszatért (reméltem a számlával, de nem) akkor megkérdezte, hogy nem sietünk-e? A nyelvemen volt, hogy mennénk mielőtt zár a gyrosos, de mondtam, hogy (nyugodtan nézze még meg a műsor végét) még van pár percünk.

    Újabb kb. 15 perc után kihozott 1 azaz egy pohár csokikrémet kis habbal a tetején, meg 1 azaz egy kiskanalat, hogy ez a ház ajándéka, és elnézést. Hát anyád... alázd azt b+... két főre egy pohár oetker puding egy kanállal...

    Ellenőriztem, nyálnyomot nem láttam, befalatoztuk, mert éhesek voltunk, majd 24 Ft borravaló hátrahagyása mellett távoztunk.

    Azóta nem voltam arra.

    "keresőkifejezések: klassz étterem budapest"

    [ Módosította: philoxenia ]

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Dani82 #178 üzenetére

    Mongol éttermet nézd meg. Nem tudom milyen áron van, de ismerősök voltak, és nekik tetszett. Meg van valami tésztás hely is, ugyanilyen all you can eat.

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Dani82 #180 üzenetére

    Ennyit tudok még segíteni: [link] és [link]

    Én nem szeretem ezeket a helyeket.

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz bandus #199 üzenetére

    ja, értem :) én még nem voltam, szóval nekem ez lesz "a" tapas bár :)

  • DeFranco

    nagyúr

    Nos, szombaton voltunk a Pata Negra étteremben :)

    keresőszavak: tapas, spanyol, étterem, különleges, Budapest

    Érdemes előre asztalt foglalni, én Pénteken hívtam őket, aznapra már nem volt asztaluk, másnapra is csak éppen hogy el tudták intézni a foglalást két főre. A budai oldalon levő éttermük elvileg tágasabb, és nincs is akkora forgalom, végszükség esetén meg lehet próbálni ott is.

    Belépve a hely igen zsufi, tele van pakolva asztalokkal, az utolsó négyzetcenti is ki van használva. Nem zavaró, csak praktikus. Pincér fogadott, asztalhoz kísért. A kétszemélyes asztal igen kicsi, kávézókban szokott ekkora asztal lenni, el lehet rajta férni, de logisztikázni kell. A többszemélyes asztalok mérete korrekt.

    A kiszolgálás figyelmes, profi. A pincér megvárta, míg elhelyezkedünk kibeszéljük magunkat, (a szemem sarkából láttam, hogy vár) és csak amikor alkalmas volt, akkor lépett oda az italrendelés felvételéhez. A rendelést egyből gépbe pötyögte, majd rátértünk a kajákra. Megkérdezte jártunk-e már itt, majd miután mondtam, hogy kezdők vagyunk nagyon korrektül részletesen elmagyarázta, hogy miről is szól ez a hely. Ajánlott specialitásokat, elmondta, hogy milyen összeállításban és mennyit érdemes rendelni (közben jött az ital "magától", a kezében tartott gép beszólt a pultba és egy másik pincér hozta is, amíg ő velünk foglalkozott (!) ), és hogy miként-hogyan is érdemes elkölteni egy tapas vacsorát. Eddig ötös.

    Leadtuk a rendelést, és viszonylag gyorsan meg is kaptuk a választott leveseket. Innentől a menün megyek végig.

    Leves:
    crema de pimiento asado sültpaprika-krémleves

    egy-egy adagot ettünk, finom, különleges ízvilágú, állagában és zamatában a paradicsomleveshez hasonló. Kicsit fanyar utóíze van, de érdemes megkóstolni

    Főételek:

    Ezeket valamiért két felvonásban kaptuk, először azt hittem, hogy azért, hogy elférjünk, de valószínűleg az utolsó két fogást elfelejtették. Én nem szóltam érte, láttam, hogy nagy a pörgés, nem csináltam belőle ügyet, amikor észrevették, sűrű elnézéskérések közepette pótolták a mulasztást. Tényleg rengeteget futkároztak, elmaradt. Van ilyen. Fél pont levonás.

    Az adagok értelemszerűen kicsik, kb. a luxuséttermekben adnak ilyen kis adagot nagy tányéron, kb. fél adagot képzelj el. Ez ilyen, ennek ez a tulajdonsága, sokféléből eszel keveset, az árak is ehhez igazodnak.

    queso de cabra tostado con crema de ciruelas y nuez vaslapon sült kecskesajt diós aszalt szilvával

    isteni... egy 10 cm átmérőjű korong, ropogós kéreggel, kívül ropogós, ízletes, belül sós és krémes, mellé szilvalekvár szerű szósz, és dió... az egyik legjobb választás volt, tökéletes. Nem is lehetett volna jobb.

    pechuga de pato y manzana a la plancha con aceto balsamico vaslapon sült kacsamell szeletek sült almával, balzsamecettel

    kb. 5-6 szelet kacsasült, savanykás almaszeletekkel, balzsamecettel. Külön piros pont, hogy a vékony zsíros részét is rajta hagyták, ettől lesz igazán finom és szaftos, nem pedig száraz, mint sok helyen. A hús puha volt és omlós, igazán ízletes. Húsként kiváló. Ötös.

    patatas bravas sült krumpli pikáns szósszal és aliolival

    ízletes fűszeres sült krumpliszeletek piros és fehér szósszal leöntve - ez inkább köret, mint igazi fogás, nagyon finom volt, a szószokkal együtt különösen

    pan solo frissen sütött bagett

    meglepetés... kisebb alkarnyi vékony bagett, de tényleg olyan, mintha a kemencéből vették volna ki. Ha minden pékségben ilyet árulnának, kitörne a lokális világbéke. Kívül ropogós, belül puha omlós. Íze bagett. Finom.

    második felvonás:

    chipirones fritos sült bébi tintahal ropogós bundában

    a fekete péter - ez nem ízlett... igazi tintahal, se íze se bűze, mintha gumit rágnál (legalább rágós nem volt) és ezen a bunda sem tudott javítani... lehet az a baj, hogy nem szeretjük a tintahalat :)

    jamon con espinacas fokhagymás spenót tejszínnel, serrano sonkával

    világbajnok. párolt spenót, finoman fűszerezve, megszórva valami isteni sonkával, alatta némi tejszín. Ez annyira ízlett, hogy itthon is rendszeresíteni fogjuk. Puhára párolták, nem volt kenhető, de simán tudtad a késsel vágni-adagolni. Ebből biztos hogy repetázunk még.

    Összefoglalva a konyha kiváló. Rég ettem már ennyi jó találatot egy helyen, és ilyen minőségben elkészítve, már ezért megérte, az új ízek és a különleges koncepció pedig csak hozzáadott.

    Ami nem tetszett:
    - a kabáttal nem tudtunk mit kezdeni, a mi helyünkön nem volt akasztó, bár a többi helyen igen
    - két felvonásban hozták a kaját
    - tintahal

    Ami tetszett:
    - profi, figyelmes és kedves kiszolgálás
    - tényleg nagyon kiváló konyha
    - igazi spanyol hangulat, jó zenei aláfestés
    - vállalható árak

    A fenti menüért két sörrel és két limonádéval összesen 8.200 Ft körüli számlát hoztak, szervizdíjat nem számoltak fel, ebben még a borravaló nincs benne. Aki tisztában van a belvárosi étteremárakkal, az tudja, hogy egy ilyen minőségben üzemelő étteremben egy ilyen vacsora ennek alsó hangon a másfélszeresébe kerül.

    Nem titok, egyik kedvencemmé lépett elő a hely, már most kinéztünk még két menü-kombót, biztosan visszatérünk még ide. Kezdésnek a fenti menüt ajánlom (a tintahal helyett válasszatok valami mást, mondjuk chorizo kolbászt) nekem is ezt ajánlották, nagyjából ez is van fent a honlapon kezdő menünek. A fentiekkel ketten jóllaktunk, esetleg még egy desszert belefér, én legalább is először úgy éreztem, de kb. 10 perc múlva már leért a vége is, és mozdulni nem bírtam. Ennyi elég.

    Első randis helynek csak azért nem ajánlom, mert nagyon nehéz lesz überelni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák