- Új kategóriát teremtett a PC-n belül a Microsoft
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Radeon RX 6700 XT: a Big Navi közepe?
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Extra magokkal tömi ki AmpereOne szerverprocesszorát az Ampere
ph Ehhez a TSMC 3 nm-es eljárása ad alapot, ráadásul új technológiák is érkeznek.
-
Újabb országba vihet akkumulátorgyárat Elon Musk
it Miközben Kínában adatközpontot építhet Elon Musk és a Tesla, addig Indonézia kapcsán akkumulátorgyár felépítését fontolgatják.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
-
pacuha69
csendes tag
Én szitálok és vékony tűzök, de egy lényegesen szaporább szűrővel. Egy magas falú szűrőt vettem (kici-occó piacon ), kivágtam a hálós részét és egy mosogató lefolyó szűrőt ragasztottam a helyére. Pikk-pakk át lehet kavargatni rajta az őrleményt és nagyon homogén végeredményt ad. Utána még átkavargatom vékony dróttal, és kész. A kettő együtt hozta a legjobb eredményt. Próbáltam, hogy valamelyiket kihagyom a rendszerből, de az meglátszott.
-
BlacKSouL
addikt
Tegnap felmerült bennem egy utópikus kép.
Amikor a darálógép egy amolyan speciális 3D nyomtatóvá van átalakítva, és valójában célzott ultrahangos aprítóval őrli tökéletesen ideálisan a babot, célzott antisztatikus ionizátortüskék közt, ahol a szemcsék mérete mikronos nagyságrendben van meghatározva, majd a megfelelő méretű szemcséket rétegről rétegre "nyomtatja" a szűrőbe, mikronos pontossággal, egységesen homogén szerkezettel, tökéletesen síkfekvésű felszínnel, miközben a szűrőben több száz, szenzorokkal ellátott apró fémtüske van, amik a főzés során esetlegesen kialakuló csatornásodást ultrahangos rezgéssel menet közben szüntetik meg. A szűrőbe épített szenzorok adatai alapján a fej mind a száz vízbefúvásra alkalmas apró fúvókáját egyenként vezérli hőmérsékletet és nyomást is szabályozva, ezzel biztosítva folyamatosan a teljes területen és teljes rétegben ideális nyomást és hőmérsékletet.Az eszpresszó készítés vajon most tökéletesedik a szemünk előtt, most születik a 99%-os tökéletességű kávékból 99,5%-os tökéletességű, vagy Signore Peppino már 60 évvel ezelőtt is kavargatta a hústűvel az őrleményt a szicíliai kis faluban, és simogatta a tetejét, miközben Signore Corleone várta a kávéját a della Sera hasábjait olvasgatva?
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
vicces
addikt
Reggel csináltam egy videót a silviarol. Gépen meg nem néztem vissza, remélem jól sikerült. Engem egyatalan nem zavar a hangja: rancilio silvia
:)
-
hifis50
csendes tag
válasz paljoc #42999 üzenetére
Kösz a gratulációt! Ez egy nagyon villám próba volt, de ehhez képest egész jól eltrafáltuk a finomságot. (Pláne hogy szimplák készültek.)
Én is úgy éreztem, hogy a Combat élénkebb ízeket adott. Az yrgának a jellegzetessége mind illatban, mind ízben kézzelfoghatóbb volt. De egy citromosabb környezetben, tehát hogy ezt ki hogy veszi, az kérdés. -
vicces
addikt
Ez még elég istenes volt. Sokkal rosszabb szokott lenni. Pedig már dobozban van a kV, fogvajoval elrendezem a tartóban őrlés után kör alakban körkörösen. A tamper viszont picit keni a kvt a kosár falára. Lehet azt kéne cserelnem egy 58,5 mm-esre?
Sokszor a gép körül csupa kV minden pedig ez még csak a gyári kar kifolyó nélkül. A lavazza crema guszto pedig szinte sosem fröcskölt. Szépen folyt ki közepén hozzá nem érve a kar kifolyó pereméhez. Akkor már majdnem vettem egy naked kárt, mert azt hittem olyan nagy spíler vagyok. oszt közbe mégse..
Egyébként ma délután sem sikerült a kV. 15 grammból lejott vagy 10 ml kV. Ugyanazon finomságra állítva az őrlőt mint reggel.:)
-
vicces
addikt
arra gondolsz, hogy a kar alja miatt nem látom a lefolyást és csak a sötétben tapogatózok?
a tamper nem gond, hogy picit keskenyebb? a feltapadó kávét le szoktam a kosárról vakarni és eloszlatom a kávépogi tetejére.
úgy emlékszem fragola csak 1x nyomta le a kávét amikor ott voltam nála és nem pepecselt vele annyit még mint én.:)
-
HÁZIGAZDA
válasz vicces #43013 üzenetére
arra gondolt, hogy látszólag csatornásodott a pogi, az elején is csapkod, a végén meg már világos kávé folyik, amikor mellette elkezd sötéten csepegni. valami víz a pogi egy részén csak ott, a végére jutott át. ennek megfelelően ott "aluloldott" az őrlemény, máshol meg "túloldott". egyik sem jó.
darálás után síkban kell lennie az őrleménynek, amit tökéletesen vízszintesbe kell tamperelni. a szűrő falán maradó morzsákkal ne foglalkozz.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vicces
addikt
arra gondoltam, hogy karácsonyra meglepem magam egy új fényképezőgéppel. aztán ezt a tervemet módositottam már egy normális őrlőre. asszem mindjárt begurulok és veszek mégis egy csupasz kart és találn nem kell másik őrlő az én szintemen és maradhat az eredeti fényképezős elképzelés. bár ezt nem hiszem
de továbbra sem tetszik ahogy a graefban a nagy tárcsában kotyog a kis őrlőgyűrű a gagyi és lazán illeszkedő műanyagmenet miatt amivel egymásba kapaszkodnak. a durvábban őrlő beállitáson még oké, de az espresso oldalán talán nem kellene - ahol már jobban egymásba van forgatva a két menet -, főleg, hogy a motor tengelye is bizony kotyog neki.[ Szerkesztve ]
:)
-
vicces
addikt
válasz soldier2 #43016 üzenetére
kap még egy utolsó esélyt. most nincs kipucolva. kotyog az őrlőmű, de nem tűnik olyan soknak. lehet kihézagolja a bentmaradó kv
rendelek egy pucér kart oszt' meglátom
rendes kifolyóm csak dupla van és az annyira széles a csészéimhez, hogy éppen belefolyik vele a kofi a pohárba. inkább leműtöttem.[ Szerkesztve ]
:)
-
verti1
tag
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Mivel most éppen témában van a daráló, és a rögösödés, megkérdezném, hogy milyen kategóriába sorolható az SM/92?
Ilyet használok és a rögök nálam is megjelennek darálás után, a kisebbek és ezekhez képest a nagyobbacskák is.Ezek mennyisége a daráló minőségétől függ leginkább? Amennyiben ez így van, akkor melyik az a szint amitől már ez nem jelentkezik? (nem mintha sajnálnám az időt a WDT-re, a kb. árkategóriára vagyok kíváncsi)
Eddig azt gondoltam, hogy főként a kv olajtartalma és az őrlés finomsága befolyásolja, hogy mennyire állnak össze a szemcsék.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Valami beázott az fix!
A gőzcső nyílásánál ömlik a víz belőle, amikor elenged a nyomás. Szerintem a 3járatú egyik csöve a bibis.Valamikor szétszedem, de jelenleg időm az nem nagyon van.
Szerencsére van GB meg brikka is helyette.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
nagyúr
Mi a topiclakok velemenye, ha valasztani kell, akkor single boiler + PID vagy HX?
while (!sleep) sheep++;
-
angelside77
tag
válasz angelside77 #42557 üzenetére
Túl vagyok a vásárláson.
A kartömítés tökéletes, 90 fokban, jól záródó. Írásos felével felfelé raktam be.
A réz felsőszűrőtartó máshogy viselkedik, mint az alu. Hidegen nem folyik szépen, de felmelegített állapotban, szemmel látva jól terít. Kávé készítéskor a pogácsa egyben marad, sima felülettel, szerintem nem csatornásít. Kaptam ötletet a lyukak megfúrására, kiszélesítésére is, ez majd idővel meglehet, ha "gond" lenne vele. (IMS 200 -as felsőszűrővel)
A csavarból nem a linkeltet rendeletem, hanem előzetesen a bolttal egyeztetve, [ezt] ajánlották, ez jó is lett hozzá. Belinkelem, ha valakinek ilyen kellene, alapban nehéz megtalálni.
[ Szerkesztve ]
Rég feladtam, hogy embereket mentsek meg a világnak a fejükben levő szellemektől.
-
soldier2
őstag
Nagyon függ attól, mire kell. A HX-es gépek kicsit komolyabb felépítésűek általában mint az egybojleres gépek, kivétel persze akad. Pl a Quick Millnek van E61 fejes egybojlerese piddel, papíron elég impozáns paraméterekkel, bár itt sokan nem próbáltuk. Ha meg többnyire tejes ital fogy akkor kell a folyamatos gőz, jöjjön egy HX-ből, vagy a második bojlerből.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mester6
tag
Nekem volt HX-es gépem, 1,8 literes bojlerral, E61-es fejjel, 30 perces felmelegedési idővel .( La Scala Butterfly) Amikor megvettem nagyon örültem. Végül is az volt a véleményem, hogy talán egy folyamatos üzemben jobb lenne használni, mint naponta többször felfűteni.
Szerintem a legtöbben singl bojlert , meg pidet használunk, de kevesen vannak közöttünk olyanok, akiknek nem volt két , három különféle kávéfőzője. Mindenkinek van mindig egy álma, hogy még melyik kávéfőzőt szeretné kipróbálni, ha lesz rá módja. -
mufi
senior tag
Sziasztok,
múltkor ment itt a téma paljoc choco madness kávéjával kapcsolatban, hogy már nem annyira csokis mint régebben, s ekkor valaki említett valami másik fajta alternatívát, keresem már egy órája a posztot de nem találom, esetleg valaki segitene, vagy ha tud, ismét valami csokoládés kávét ajánlani....(kaucziner csoki málna az nekünk tiszta málna volt )
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
HÁZIGAZDA
egyszerű a válasz: ha sok tejes italt készítesz, akár zsinórban, akkor a hx. ha egyáltalán nem tejezel, akkor gondolkodni sem kell, a pid-es kisgép célszerűbb.
gaggia classic + rézcső + pid = 90e ft
random e61-hx gép = 200e ft
új catler vagy használt db gép = 350e ftha nem kell a nagy gőzteljesítmény, tényleg nem gondolkodnék.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
gubabela
senior tag
Nekem a règebbi jobban ízlett, bár meg tudom èrteni azt is akinek meg a világosabb pöris chocko jön be, mert a savakra gerjed. Mondjuk az nem lenne rossz, ha mindkèt fajta pöriből tartana, bár nem tudom ez mennyire kivitelezhető/macerás. Bár jobban belegondolva az lenne a legjobb, ha visszasírnánk a règit, ezáltal gazdagodna a kávès csapat egy új pörkölő/forgalmazóval.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
kisgéppel az nem az igazi, mert egy kazánod van, az is kicsi. felfűtöd ezerrel, kb. egy cappuccinónyi tejet meggőzölsz, aztán várni kell, amíg visszaáll a kávéhoz jó, sokkal alacsonyabb hőfok. ez egy cappuccino. ezt négyszer zsinórban, hááát. lehet persze tejet külön eszközzel is habosítani, olcsó műanyag vackok, fogalmam sincs, hogy mennyire jók, stikában azért sok kávébuzi használja
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz gubabela #43040 üzenetére
a régi a világos, egyébként. a mostaninál is világosabb. a közbülső állapot volt (remélem... ) a negró. most "csak" sötétbarna. és szó sincs arról, hogy a kávé fanyar lenne, így is csokis, csak van mellé sav is. na mindegy, a cm - ic párosból az egyik legyen sötét, a másik világos és mindenki örül. most épp így van
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
nagyúr
-
Gravity1234
tag
Nalunk is vegyesen van tejes es sima espresso es en is ezt talalom a leginkabb nehezkesnek, de amig csak ketten iszunk meg nem akkora gond, mert a duplaval megoldhato, viszont ha van venged akkor mar neccesebb.
Vagy elmondom, hogy igy tudom elkesziteni 10 perc kulonbsegekkel kettesevel, vagy alternativ megoldas, fozol egy duplat, varsz par percet, es fozol meg egy duplat, utana gozolsz tejet. Persze igy mar nem abszolut friss, de sajna ez a megoldas van.
Meg tavaly amikor nezegettem nekem a Gaggia twin lett volna tokeletes, de leven kivontak a forgalombol mar a Gaggiakat es itthon nem is forgalmazzak, igy ez a ketkazanos dolog elmaradt, mast meg ugye nem ajanlott senki es a dontes igy lett a Lelit.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
gubabela
senior tag
Indián csokit mèg nem kóstoltam ès a (nekem) règin az előző sötèt pörkölèsest èrtettem, csak azzal van tapasztalatom illetve a mostanival, ami világosabb lett. Termèszetesen az új is finom, csak nekem jobban tetszett a kakaós beütès. A spicy is kicsit hasonlít a mostani csokira,csak mellè mèg van egy èrdekes csípős, fűszeres beütèse. Nagyon jó az is.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs