- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dobozos verziót kapnak az IGP nélküli AMD Ryzenek
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyszerűsíti termékportfólióját a HP
- Egy utolsó platformmal egészíti ki a negyedik generációs EPYC családot az AMD
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- MILC felhasználók szakmai topikja
Hirdetés
-
V Rising - Végre tudjuk hogy mikor érkezik a PS5-ös kiadás
gp A PC-s teljes verzió már egy ideje játszható, hamarosan konzolra is megérkezik a játék.
-
Drágábban indíthat az új iPhone SE
ma 2025 tavaszán érkezhet az új SE, az Apple az 500 dolláros határig emelhet valamennyit az áron.
-
Folyamatosan hazudott a bitcoin állítólagos feltalálója
it Egy brit bíró szerint Craig Wright, a bitcoin állítólagos feltalálója folyamatosan hazudott és bizonyítékot hamisított.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz tariattila #8997 üzenetére
Hát ja!
Azért örülök, hogy közétek keveredtem anno, nem egy ilyen szagértő társaságba...
:-) -
HÁZIGAZDA
na, van egy fuckyeah-nk, már ami a casino mocca chelbát illeti!
a pid-nek pont 94 fokon köll lennie, esetleg 95, máshogy savanyú. a lefolyás nem lehet szaggatós, lassú, hanem kis patakban kell legyünnie (összességében nincs 25 mp szerintem, de nem mérem), különben savanyú. az őrleménynek 18 grammnak kell lennie, a végeredmény pedig egy bő szimpla (hívjuk mondjuk 38 ml-nek ), különben savanyú.
na, ha viszont a fentieket betartom, akkor... baaaazmeeeeeeg!
nóra persze úgy érzi, hogy még több van ebben a kávéban, ami könnyen lehet, hogy igaz, de a silvano már így is a határait feszegeti, nem űrrepülő
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bl4ze
veterán
P&Y Guatemala 0204 pörkölés: jóval finomabb őrlést igényel, mint az előző CM blend.
Hőfokban picit többet. (+1 , 1.5 fok)Kellemes, jó kávé: közepes savak, és nagyon vibráló gyümölcsösség. (picit fanyarkásan)
Utóízben enyhe keleti fűszeresség.Kellemes, jó anyag !
.:. bl4ze .:.
-
-
And06
aktív tag
szüleimnél kávézunk ebéd után, van egy másik vendég is. Kotyogóból omnia gyorsan megittam, a vendég mondja "ó, nem ilyen gyorsan kellett volna meginni, kortyolni kell" persze rajtam kivül mindenki cukorral meg fürészporral itta
-
Toobee
veterán
Csípem az ilyen guormet kávés arcokat Múltkor kérdezte tőlem egyik ismerős, hogy kakaót tudok-e neki adni a kávé mellé. Megelőzendően a tejporos kérdést is, rögtön egyben tagadtam le a két por létezését. Persze arra már nem gondoltam, hogy kiszúrta a polcon őket, befőttesüvegben, feliratozva Végül is megegyeztünk abban, hogy nem issza senki, ezért megromlottak, de cukrot kaphat bele, ha én adagolhatom.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
fragola.6035
aktív tag
Keresek használt csőrös háztáji darálót, Iberitalt, esetleg Ascasot!
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
-
nagyúr
válasz fragola.6035 #9012 üzenetére
Csöves kukoricához vagy búzához lesz a gépezet? "háztáji!"
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #9012 üzenetére
En is kerestem ilyet a minap, de aztan Expolygon lett belole. Remeljuk nagyobb szerencsed lesz.
-
hifis50
csendes tag
Összejött egy akár véglegesnek mondható szükítő a kávégépembe. Azért a feltételes mód, mert a szűrőtartó csavar nem éppen az ideális hely, de ide a legkönnyebb betenni (és kivenni). 0,9mm-es furat lett a nyerő, így 50-től 90ml a vízszállítás 10 másodperc alatt, tehát benne a kívánatos tartományban. Egyenlőre jónak tűnik, de nyilván sokféle kávén dől el, beválik-e.
Csak érdekességképpen, ennek az LM gépnek a komplikált menürendszerében van egy "flow rate" menüpont is, amire azt hittem, hogy elegánsan megoldja a problémát, de nálam nem csinál semmit, hiába változtatok az értékén. Azt még mindenképpen szeretném kideríteni, hogy életre kelthető-e, de ehhez valószínű a gyártóhoz kell közvetlenül fordulnom. -
hifis50
csendes tag
válasz lagoon79 #9018 üzenetére
Valóban, elég sok menüpont nálam nem aktuális, lehet hogy ez is, pedig ez nagyon kéne. Jellemzően több olyan funkció van a szoftverben, például ez az áramlási sebesség paraméter is, ami a letölthető használati utasításában benne sincs.
Még annyit erről a vízhozam históriáról, hogy úgy tűnik, pár dolog, például az érzékenység az előkészítésre, a fröcskölő, sokszor ideges lefolyás nyitott szűrőtartóval, erre a szituációra vezethető vissza. Most, bár még csak egyféle kávé fut a dűzni használata óta, sokkal nyugisabb minden. -
SiD-
tag
a szűkítő eredeti elhelyezkedése az MP főzőfejben az alábbi képeken látható (valve inlet):
-
hifis50
csendes tag
A fő gond ezzel a csavarba helyezett szűkítővel, hogy felgyorsítja az áramlást, és ezért semmiképpen nem úgy "fröcsköl" ki az oldal furatokon, mint enélkül. De leellenőriztem, azért megtörve a szűrőn már elég egyenletesen csöpög ki. Nálam ráadásul kis nyomással nagyon kíméletesen lehet a pogácsára ereszteni a vizet, tehát szerintem nagy zűrt ez az eltérő áramlási szituáció nem okoz.
-
SiD-
tag
egyébként ma voltam a Feketében és beszélgettem az Andrással (tulajdonos) és a Ricsivel (barista) és ők is panaszkodtak a La Marzocco-ra ilyen szempontból, hogy nagyon nehéz jól belőni rajta bizonyos kávékat.
most pl. éppen a mi San Agustínunk volt az egyik őrlőben és bizony azzal is az volt a helyzet, hogy pár másodperc után megmagyarázhatatlanul elkezd szőkülni, a lefolyás táncolni és a végén elég híg lesz az ital.
ugyanez a kávé az Espresso Embassy-ban sűrű, olajos konzisztenciájú (az EE-ben lévő LM Linea be van szűkítőzve).
-
Toobee
veterán
Jó a téma! Szabi! Felhívnálak holnap én is a HX körös szűkítő ügyében.
https://barbieripnk.hu/
-
SiD-
tag
válasz hifis50 #9032 üzenetére
hát ez az, egyelőre nekem sincs kedvem megbontani a fejet, ráadásul a GS/3-ban még azon belül is tök macerás helyen van a szűkítő fúvóka.
szeretnék kérni egy ilyen csavarba helyezhető szűkítőt próbaképpen!
a részletek miatt írok email-t, hogy ne a topikot terheljük privát beszélgetéssel. -
lagoon79
tag
gyakorlatban elég jól látható, h lassabban épül fel a nyomás, így talán kisebb az esélye a csatornásodásnak (de mivel próbálok rendesen előkészíteni, ez eddig sem volt akkora gond). a pogácsán sok változást nem látok, eddig sem volt vizes, szétesős stb.
ízben meg még tesztelés alatt, csak egyelőre nincs olyan kávém, amit előtte is ittam többször/ismerem.
-
Toobee
veterán
Beírod ide és akkor majd jól megmondja valaki. Kicsit sokat pattogsz a témán, ahelyett, hogy mérnél egyet.
(#9043) lagoon79: akkor amit beszéltünk, hogy nálam szinte soha nincs csatornásodás, annak valószínűleg az éppen elégséges vízhozam az oka.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
hifis50
csendes tag
Állítólag (SID) 60 - 90ml közé kell esnie a 10 másodperc alatt kifolyt víz tömegének. Nálam ez 140ml volt. Jó kérdés, miért erre lőtte be a gyár, erre én is kíváncsi lennék. Nezvál Máté szerint így lehet a legtöbbet kihozni a kávéból, igaz, hogy csak akkor, ha dugig pakolom a dupla szűrőt.
-
Toobee
veterán
Ezt írtam: "Kicsit sokat pattogsz a témán, ahelyett, hogy mérnél egyet." Értsd, ahogy akarod. Én pedig arra gondoltam, hogy egyszerűbb lenne, ha megmérnéd a sok kérdés helyett.
Más: kicsit babusgattam az Odea-t itthon. Kókuszzsírral bekenegettem a KPE-t, most nagyobb gonddal, mint múltkor. Akkor csak a dugattyú körüli gumira kentem, meg a forgótengelyre. Most adtam a síneknek is. Sokkal szebb hangja lett és előtte utána kóstoláson is határozott különbségeket véltem felfedezni. Itthon nincs ékszermérleg, de valószínűnek tartom, hogy több kávét tudott összetömöríteni (3-at engedem a lefolyóba, hogy a kompóter kiszámolja milyen könnyű most a tömörítés neki és növeljen még az adagon).
https://barbieripnk.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs