Hirdetés

Aktív témák

  • szki

    őstag

    válasz ludsimon #17596 üzenetére

    Sok Sikert hozzá! :C A lényeg a fokozatosságban van, és a helyes futóstílusban! (és nem annyira a cipőben, mint azt sokan mondják)
    5 km 25 v. 30 perc alatt? Kimondva nem sok az az 5 perc eltérés. De futva nagyon nem mindegy, hogy 5 perc/km a tempó, vagy 6 perc/km :K

    "Biciklizés szempontjából van értelme ennek az egésznek ugye?"
    Csak akkor, ha nem tudsz valamiért bicajozni, vagy duathlonra edzel. A bicajozással tökéletesen fejleszthető a keringés, állóképesség, és több izomcsoport is. Az SPD helyes használata esetén még a combhajlító is erősödik (ami futásnál sokat dolgozik).
    Szerintem inkább a futást jó kiegészíteni bicajozással! A bicajozás jobban fejleszti az aerob kapacitást, és kevésbé sérülésveszélyes. A futástól sokféle futósérülés szedhető össze. Míg a bicajozásnál csak a térdre kell ügyelni, nehogy túl nagy legyen a nyomaték, hanem pörgetve tekerjük. Bicajozva lehet gyorsan közlekedni, és nagy terhet cipelni, míg futva kevésbé. Túlsúlyosan nem szabadna futni, míg bicajozni lehet, ha elbír a bicaj:)

    Mégis miért futnak többen, mint bicajoznak? Mert nem tudják, hogy jobb bicajozni:)
    Én miért futok? Mert ki szeretném deríteni tudok-e annyi ideig futni egyfolytában, mint bicajozni:) És mert jó a társaság, nők, stb.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák