Hirdetés

Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Ayg0 #7504 üzenetére

    A Debrecen - Bp útvonal egy napra nagyon meredek figyelembe véve azt is, hogy felteszem MTB-s áttételeid vannak (sík terepen vissza fog fogni), illetve hogy bár eleinte az Alföldön mész, szóval sík a terep, Bp közelébe érve van szép emelkedő is ott. Mindezt úgy, hogy nem mész rendszeresen legalább 40-50km-eket. A 240km 20 km/h-val nézve 12 óra, erre nyugodtan rászámolhatsz 2-3 óránként legalább negyed óra pihenőt, ami újabb 1-1,5 órát dob rajta, de egyáltalán nem biztos, hogy ennyi elég lesz. És akkor nem történt semmi (defekt pl.), nem tévedtél el (biciklivel pár km rossz irányba is nagy idő kiesés tud lenni), és végig bírtad a nettó 12 órát 20km/h-val tekerni (mert ha ez már lemegy akár csak 18km/h-ra, akkor máris ~15 óra közelében tartunk összesen).
    Nem mondom hogy teljesíthetetlen, főleg hogy azért a napi szinten biciklizés + futás következtében nem vagy rossz erőnlétben, de készülj fel rá, hogy nem lesz egyszerű. Én biztos ami biztos alapon a Debrecen - Bp távon kinéznék menetközben egy helyet, ahol vészhelyzet esetén meg tudsz szállni. Illetve én Bp-re mindenképp beterveznék 1 nap pihenést. Max. ha minden annyira jól megy, akkor nem használod ki egyik lehetőséget se, de jobb felkészülni :)

    Kaja ügyben:
    "Bármi" jó ami tele van szénhidráttal. Nagyon népszerűek a müzliszeletek, könnyű elpakolni, tele van szénhidráttal, könnyű megenni és megemészteni. De bármi keksz, csoki, egyszerű péksütemény (pogácsa szintű dolog) megfelelő. Arra figyelj, hogy át fog melegedni, szóval romlandó dolgot ne vigyél (meg csoki is necces ilyen téren).
    Illetve leírták már előttem, de ezt nem lehet eleget hangsúlyozni: vízpótlásra nagyon figyelj majd.

    Budapest - Balaton útvonalra meg ezt találtam (itt)

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák