Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz MPowerPH #238005 üzenetére

    Trail-re nem kell DD casing, ennyi.
    Az analóg gépemen is assegai + dhr II van fent, a villany bringa beszerzése előtt mentem azzal is eleget. Annyi a különbség, hogy míg a villany paripán DD mind a kettő és az assegai az maxxgrip, a dhrII az maxxterra, addig az analógon exo és maxxterra mind a kettő.
    Nem hajtok kom-okra felfelé, simán engedek a mászás sebességéből azért, hogy lefelé jobban szórakozzak.
    Dissector kisebb gördülési ellenállású, sűrűbb minta rövidebb bütykökkel, trail-re simán jó, főleg ha szeret játékosabb tempót menni valaki szárazabb és kemény felületen a dissektor simán alkalmas hátra.
    Aki meg fölfelé versenyzik annak már maga a trail bringa is csak hátrány, fölfelé az xc a király olyan konfigokkal és erőléttel, amiket itt 6030d és jjeahh csinál.

    Minta tekintetében jól látod a trendet a DH és az enduro felhasználás mára összeért. Enduro-zás dh mintákkal történik, sőt a verseny szinten már a casing is a DH felé ment el (DH és könnyebb riderek DD), különben nem bírják ki azt az abúzust és mindez az analóg vonalon.
    Az is sokat elárul, hogy gyárilag milyen mintákkal szerelik a trail gépeket, egyre gyakoribbak a DH minták használata ott is, a gumi gyártók pedig pont ezért készítik a könnyebb oldalfalú változatokat a trail felhasználásra.

    Más csak úgy érdekességképpen: DHF létezése mára némileg okafogyottá vált, lényegében az assegai megjelenése óta létjogosultságát vesztette. Gördülési ellenállásra és súlyban azonos az assegai-al, de cserébe kevésbé tapad a dhf és mivel a bütykök középen és szélen vannak 4 sorban, ezért amikor rádöntöd a kanyarra van egy pont ahol nem tudod a bringát rendesen átvezetni, mert a középső bütykök már nem, a szélső még nem ér le teljes felülettel, ebből adódik az átmeneteknél egy bizonytalan érzés és pont az első keréken.

Új hozzászólás Aktív témák