Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz smallmer #18943 üzenetére

    Szia!

    Úgy látszik sikerült az integrált USB-vel beültetni a bogarat... ;] De, mint említettem már többször, nem törvényszerű, hogy emiatt probléma lesz. Persze, ha valaki nagyon óvatos és körültekintő akar lenni, akkor nyilván választhat másfajta megoldást.

    A Transcend 25M3-hoz mellékelnek néhány hasznos kis programot, a Transcend Elite felhasználói útmutatójában pedig minden le van írva a működéséről. Az új verzióban Cloud (Dropbox) támogatás is van. Korábban én az OTB (One Touch Backup) gomb használatába mélyedtem bele inkább [link]. A titkosítás része azért annyira nem nagy szám, mert simán csak a 7-Zip programban is benne lévő megoldást használja. Tehát hasonló, mintha egy fájlra / mappára utóbbival állítanál be tömörítésnél jelszót. Ha az egész meghajtót kell lejelszavazni, vagy létrehozni egy titkosított "konténert", akkor praktikusabbak a korábban említett megoldások [link].

    Nekem van WD Nomad tokom, de azt már nem nagyon lehet kapni és inkább a korábbi My Passport modellekre van szabva. Az új 2 TB-os modell eleve bele sem férne a ~ 21 mm-es magassága miatt. Az enyémben egy 18 mm magas, 1 TB-os Passport van, de annál is ki kellett venni pár belső rögzítőelemet, hogy beleférjen. Ugyanis a tok belsejét tekintve elsődlegesen a normál méretű (~ 15 mm) WD külső meghajtókhoz van tervezve.
    Ellenben, ahogyan mindegyik 2,5"-os külső merevlemezhez, úgy az újabb típusú My Passport meghajtókhoz is lehet venni egy 2,5" hordozótokot. Egy ilyenbe beletéve ez is ad neki némi védelmet tárolás és hordozás közben. De nyilván ezek a WD külső HDD-k nem ütésállóak, mint a Transcend | SP és elég nekik egy kis esés ahhoz, hogy tönkremenjenek [link]. Tehát, ha esetleg a használatból adódóan fennáll ennek a veszélye, akkor érdemesebb lehet gyárilag ütésálló kivitelűt venni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák