Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Cr00py #21556 üzenetére

    Üdv!

    Arról egy korábbi hozzászólásban volt szó konkrét példákkal szemléltetve, hogy aktív üzem nélkül a túl hosszú ideig tartó tárolás bizonyos esetekben akár gondot is okozhat egy ilyen eszköznél. Ha rendesen felpörög a HDD, az már jó jel, de ha működés közben kifagynak tőle a programok és akár maga az OS, akkor az lehet a merevlemez hibája (pl. szektorhibák) miatt is. Pláne, ha nemcsak USB-n, hanem közvetlenül SATA-n csatlakoztatva is ezt produkálja. Ezért lett volna célszerű Windowsnál pl. a HDS programmal lecsekkolni az állapotát, vagy a Live Linuxnál egy erre a célra megfelelő programmal. De, ha azok is kifagynak tőle, illetve nem ismerik fel, akkor úgy nem nagyon fog menni.

    A (külső) HDD-n lévő fontos adatokról egyébként van máshol biztonsági másolat, vagy ezeket mindenképpen le kell róla valahogyan menteni?

    Ha van, akkor nyilván nem érdemes vele vesződni és kb. kuka. Ha nincsen, akkor ilyenkor a meghajtó tényleges állapotától függően esetleg lehet otthon próbálkozni az adatok lementésével. Vagyis pl. tételesen menteni a fontos fájlokat és mappákat, előtte lemezképet / fizikai másolatot készíteni a forrásmeghajtóról egy másik fizikai lemezre, illetve szektorhibás meghajtóknál speciális programokkal (példák) próbálkozni. De, ha egyáltalán nem ismerik fel az operációs rendszerek és a programok a (külső) merevlemezt és totál kifagy tőle minden, akkor az otthoni adatmentés nyilván nem opció. Illetve ilyenkor feleslegesen nem is javasolt nyúzni a háttértárat, mert egy komolyabb hibánál ezzel a későbbi mentési esélyek is csökkenhetnek! Ez esetben adatmentéses céget, illetve szakembert kellene felkeresni, amivel kapcsolatban már az Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni a konkrét lehetőségek felől.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák