Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz adalbert1 #21679 üzenetére

    Szia!

    Az Elements Portable és Elements SE úgymond a fapados sorozatok, míg a My Passport és a My Passport Ultra a prémium kategóriásak. Az utóbbiaknál az extra a mellékelt szoftverek, a hardveres titkosítás és amiatt a spéci USB-chip, a részben fém kivitel (Ultra), többféle színben is elérhetők, valamint a 3 éves gyártói garancia. Bár az Elements SE esetében is van gyárilag mellékelt szoftver, de ez rendszerint inkább a My Passport sorozatoknál jellemzőbb, azoknál teljesebb. Ezeket és a dizájnt leszámítva más téren viszont kb. ugyanaz a felsoroltak közül mindegyik, illetve pl. a bennük lévő (belső) merevlemezek is.

    Ha belföldi üzletben történik a vásárlás, akkor általában oda kell visszavinni a terméket és ott intézik a garanciális cserét. Ha külföldi webshopban, illetve nemzetközi online piactéren, akkor elvileg oda kell visszaküldeni, szükség esetén lehet kérni a vételár visszatérítését stb. De, hogy erre az adott terméknél meddig van lehetőség és mi a pontos menete, azt már az Amazon topikban kellene megkérdezni, illetve ott rákeresni. Ha pedig közvetlenül a termék gyártójával kell felvenni a kapcsolatot, akkor az RMA ügyintézés útján oldható meg (példa).

    Normál esetben 1 db partíció szokott lenni gyárilag is egy ilyen külső merevlemezen. De igény szerint létrehozható rajta akár több, eltérő fájlrendszerű kötet is. Ha az APFS-ből kiindulva Macen is lesz használva az eszköz, akkor amúgy a macOS tudja olvasni az NTFS-t, de külső programokkal az írása is megoldható. Másik opció meg pl. az exFAT fájlrendszer lehet, azt mindkét OS natívan írja és olvassa. Viszont normál esetben inkább naplózó fájlrendszereket szokás (javasolt) használni a belső és a külső merevlemezeknél egyaránt. A FAT16/32 és az exFAT fájlrendszerek elsődlegesen inkább az egyes flash-alapú tárolóeszközökre (pl. pendrive-ok, memóriakártyák) valók.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák