Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz oszi91 #21786 üzenetére

    Szia!

    Ez ügyben segítségül lehet számodra a sokat emlegetett logout blogbejegyzés, ahol 1-5 TB-ig gyárilag összeszerelt és külső házas megoldásokra is vannak példák, valamint feltüntetve és összehasonlítva az árak stb. 2,5"-os méretben egy 2 TB-os külső merevlemez simán kijön 25-30 ezerből, de egy 3 TB-os már nem igazán. Az egyik legolcsóbbnak mondható Toshiba ára is jelenleg 32 ezer körül kezdődik a hazai boltokban. De akkor már lehet érdemesebb hozzátenni egy kicsit, mert jelenleg 37-38 ezerért a 4 TB-os Maxtor inkább megéri.

    Viszont, ha tévéhez csatlakoztatva lenne használva a mobil külső merevlemez, akkor azzal kapcsolatban pl. ebben a hozzászólásban le van írva a lényeg. Vagyis ilyenkor USB-n a megfelelő tápellátás, a tv-készülékkel való kompatibilitás stb. is mind számít! Plusz annak is érdemes utánanézni, hogy a tévé USB-n mekkora tárolókapacitású eszközt képes kezelni. Ugyanis a 2 TB feletti meghajtókat, illetve a GPT partíciós séma szerinti lemezeket nem mindegyik támogatja (példák).

    A minél nagyobb adatátviteli sebesség jelen esetben gondolom PC-n, a filmek másolásánál lenne fontos, nem is a tévénél, amin lehet éppen csak USB 2.0 portok vannak. Na meg nem is a lejátszásnál, mert a 4K-felbontású filmekhez is elég rendszerint egy átlagos, 5400 RPM-es külső merevlemez és az USB 2.0 port. Erről korábban egy másik kérdésre adott válaszokban volt szó bővebben. De, ha mindenképpen egy átlagosnál gyorsabb külső meghajtó kell, akkor nemrég az a téma is részletezve volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák