Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz freelanced #22051 üzenetére

    Üdv!

    Az USB-C, vagy más néven Type-C fizikai csatlakozónál maga a csatlakoztatás egyszerűbb és kényelmesebb, mint a 2,5"-os külső HDD-knél gyakran alkalmazott Micro-B esetében. Valamint az előbbi talán valamivel strapabíróbbnak is mondható, bár ilyen téren a Type-A (USB-A) és a Type-B (USB-B) a legrobusztusabb.

    A Machez tervezett modellekről a téma-összefoglalóban, valamint pl. ebben és ebben a hozzászólásban is vannak információk, ahol az utóbbi a fájlrendszer kérdésére is kitér. Illetve ha már My Passport, akkor legutóbb egy másik válaszban a legújabb, USB-C fizikai csatlakozóval szerelt sorozatokról, valamint a kevésbé előnyös Integrált USB-s megoldásról is szó volt. A gyárilag összeszerelt és a külső házas megoldásról pedig az összefoglalóban van egy összehasonlítás. Az utóbbi előnye lehet pl. az előbb említett dolog inverze, vagyis a nem integrált USB-s kivitel, valamint a belső HDD-nél a csere és a tetszőleges modell kiválasztásának lehetősége. Az utóbbi akkor jöhet jól, ha az átlagosnál tartósabb belső HDD-t akarunk, amely téma korábban szintén részletezve volt.

    Tehát a lényeg, hogy bár lehet, de nem feltétlen kötelező Machez kifejezetten ahhoz tervezett külső HDD-t venni és használni, mert akár egy normál típus is megfelelhet a célra. Ráadásul az utóbbi rendszerint olcsóbb szokott lenni, ami megint nem elhanyagolható szempont. Szükség esetén a megfelelő fájlrendszerre történő formázás pedig könnyen megoldható. Sőt, némelyik gyárilag összeszerelt, alapból NTFS fájlrendszerű külső HDD-hez akár még külön NTFS drivert is mellékel a gyártó, hogy lehessen írni rá Windows mellett macOS-en is. Azt pedig, hogy gyárilag összeszerelt, vagy inkább külső házas megoldás legyen-e, el kellene dönteni az előbb leírt és linkelt információk alapján.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák