Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Tetsuo #22397 üzenetére

    Azért nem találod, mert eredetileg nem is ebben, hanem egy másik topikban tetted fel ugyanezt a kérdést, ahol amúgy választ is kaptál rá. :)

    De ha már itt is megkérdezted, akkor azt leírhattad volna, hogy pontosan melyik WD Elements modellről van szó és mit jelent az, hogy nem tudja a HDS a SMART és az egyéb adatokat lekérdezni. Na meg az sem derült ki, hogy a programnak pontosan melyik verzióját használod. Ahogyan az sem, hogy maga a külső HDD állapota és működése rendben van-e, kezeli-e rendesen a Windows stb. Ha nem, akkor annyira nem meglepő, ha a HDS sem detektálja rendesen. Ha igen, akkor viszont kellene, illetve az ilyen gyárilag egybeépített külső merevlemezeknél rendszerint amúgy is kb. alap szokott lenni a SMART támogatása. Korábban egyébként volt egy másik fórumtagnak némileg hasonló problémája 4 TB-os My Passport és HDS 5.01 felállásnál. De ott nem az volt a gond, hogy egyáltalán nem kezelte a program, hanem csak a SMART és egyes egyéb adatok voltak hiányosak, vagy éppen ismeretlenek. Viszont az aktuális, azaz az 5.30-as (+ 5.30.6 béta) verziónál már javulhatott ezen külső meghajtó támogatása.

    Az eredeti kérdésedre válaszolva, a másik topikban ajánlott AIDA64 mellett még pl. a CrystalDiskInfo és a HDDScan jöhet szóba Windowson. Plusz a gyártó (WD) saját szoftverei is, vagyis az általános WD Data Lifeguard Diagnostics, valamint a WD Drive Utilities. Bár az előbbi hivatalosan inkább teszteléshez és belső merevlemezekhez használatos, míg az utóbbi a(z) (egyes) My Passport és My Book sorozatokhoz készült, azokhoz mellékelik gyárilag. De mondjuk az Elements SE kivétel, mert ahhoz gyárilag mellékelik az utóbbi programot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák