Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Grampy #22827 üzenetére

    Ezért is kérdeztem, hogy pontosan milyen kell, mert ha az tisztázva van, akkor utána lehet annak megfelelően ajánlani. Vagyis a linkelt példákban lévő dolgokat kellene, meg ahhoz kapcsolódóan még olyan jellemzőket is, amik pl. ennél és ennél az összehasonlításnál vannak feltüntetve. Aztán azt is, hogy kell-e célirányosan a My Passport sorozat szoftverkínálata, annak tudása, hardveres titkosítás, stb. Ha olyan külső merevlemez kell, ami többféle színben, köztük fehérben is kapható, akkor az Elements Portable nyilván kiesik és marad a korábbi, de az újabb mellett még egyelőre aktuális My Passport.
    Viszont itt többek között a rendelkezésre álló anyagi keret sem ismert, ahogyan a Macen történő használat miatt olyan extrákra való esetleges igény, mint pl. a natív Type-C csatlakozási lehetőség stb. sem. Arról pedig az előző válaszban már volt szó, hogy az összefoglaló mely fejezetét lenne célszerű átnézni, ahol a 2,5"-os, 1 TB-os modelleknél az árak is fel vannak tüntetve, valamint az ugyancsak említett blogbejegyzésben szintén, sőt az utóbbinál még átfogóbban.

    De hogy akkor egyszerűsítsük a dolgot, ha kifejezetten fehér színben kell 2,5"-os és 1 TB-os külső merevlemez, valamint célirányosan kellenek bónusz szoftverek, akkor a már említett WD My Passport sorozat, illetve annak WDBYNN0010BWT modellje megfelelhet a célra. Már ha számodra megér ennyit, mert más gyártóknál egy 2 TB-os modell sem sokkal kerül többe (példa). Ha igen, akkor a normál (nem az Ultra) My Passport sorozat modelljei ugyan nem natív Type-C csatlakozósak, de az szükség esetén akár utólag is megoldható külön adapterrel, vagy kábellel. Ahogyan szükség esetén a gyári NTFS fájlrendszer is átformázható Macen HFS+ fájlrendszerre, de közös használatnál az NTFS / exFAT a célszerűbb és egyben jobb választás. Sőt, ha a fullos natív támogatás is szempont, akkor eleve az exFAT, mivel azt a Windows és a macOS is egyaránt natívan írja és olvassa. Ellenben az NTFS-t alapesetben csak olvasni képes a macOS, írni max. terminálban / (fizetős) külső programmal. Ahogyan egyébként alapértelmezetten a Windows sem kezeli az APFS, HFS+(J) stb. fájlrendszereket, max. külső programmal képes rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák