Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Technoman

    őstag

    Segítséget kérnék!
    2 hete boldog tulaja vagyok egy 12TB-os WD My booknak, amin az öszes fájljaimat tartom, s ami a media playeremre (Minix Neo U1) van kötve, így ha másolnom kell rá, csak hálózatról átnyomom (Win 8) és kész.

    ...az az lenne, ha nem követtem volna el azt a nagy hibát, hogy hagytam alapon a gyári formázást -jelesül ExFAT-on- és így másoltam fel rá az anyagaimat (cca 10TB-ot két hét alatt!!!) Így utólag jöttem rá, hogy a laptopom (Win 8-as, értelemszerűen NTFS SSD) hálózaton, sajnos nem igazán kultiválja a My Bookra való másolást. A hálózattal nincs gond, mert ha a Minix-re ráteszek egy másik, NTFS meghajtót, mint az őrült elkezd másolni, csak az ExFat vinyóra mondja be az unalmast. Ilyenkor annyira, hogy a playa ki is fagy (?)
    Próbáltam már többféle másoló progival, de egyikkel sem müxik.Viszont a fájlmenedzselés normál win fájlkezelővel hálózaton gyönyörűen müxik, törölhetek, átnevezhetek, bármit, csak ne másoljak.
    Érdekességképpen visszafelé (mmint a laptopra) a másolás rendesen müxik, azzal nincs gondom (ebből gonolom azt, hogy a hálózatommal nincs gond)

    Kérdésem az lenne, hogy újraformázás nélkül tudnátok mondani olyan lehetőséget, amivel megoldódna ez az NTFS vs. ExFAT inkompatibilitás (a "miért nem vettél NAS-t" , most hagyjuk, megvan az oka, hogy miért nem azt vettem) Nagyon nem szeretném a 2 hettes másolást ismét előlről kezdeni. :W
    thx

Új hozzászólás Aktív témák