Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Dr.Én #22933 üzenetére

    Itt particionálás és formázás szempontjából első körben inkább az MBR/GPT partíciós sémát célszerű megnézni, amit pl. Windowson ezzel a módszerrel lehet. Ha gyárilag GPT van a külső merevlemezen, akkor az a tévénél gondot okozhat, mivel nem mindegyik kezeli, sok csak az MBR-t ismeri. Ez esetben a megoldás értelemszerűen az újraparticionálás, konvertálás MBR séma szerint (bővebben). Ha az adatvesztés nélküli átkonvertálás a cél, akkor ahhoz viszont külső particionáló program kell (példa).
    Ha nem az előbbi a gond, akkor az exFAT fájlrendszerre formázás max. akkor lehet reális opció, ha kezeli azt a tévé. Viszont a legtöbb általában inkább a FAT16/32 és az NTFS fájlrendszereket támogatja, az exFAT-ot korántsem mindegyik, sőt az utóbbi támogatása elég ritka.

    Ha nem a partíciós séma és nem is a fájlrendszer a gond, akkor lehet csatlakozási (pl. kábelhiba), tápellátási, valamint akár alapvető kompatibilitási probléma is az oka annak, ami miatt nem kezeli a tévé USB-n csatlakoztatva a külső merevlemezt, lásd egy másik válaszban leírtakat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák