Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz nerozol #23155 üzenetére

    Normál esetben a hardver biztonságos eltávolítása menüben külön-külön jelennek meg a csatlakoztatott USB-s tárolóeszközök és azok külön-külön távolíthatók el. Ha pedig egy eszköz le van választva, attól még a többi csatlakoztatva marad. Ha ez esetedben is így működök natívan csatlakoztatva a külső HDD-ket az USB 3.X portokhoz, ellenben az USB-hub esetében a leírt jelenség van, akkor az utóbbi a probléma oka, vagy legalábbis ahhoz kapcsolódik. Ahol nem feltétlen csak a fizikális újracsatlakoztatás, vagyis az USB-kábel kihúzása és újbóli bedugása lehet opció az újbóli használatbavételhez, hanem pl. az eszközkezelőben az USB 3.X vezérlő letiltása, majd újraengedélyezése.

    "A fentebb leírt probléma azért áll elő, mert a windows nem külső hanem belső merevlemezként azonosítja az adathordozót."

    Az eleve normális, hogy a belső HDD és SSD meghajtókhoz hasonlóan a külső HDD és külső SSD meghajtókat is helyi lemezként kezelik a Windowsok, míg a pendrive-okat és memóriakártyákat cserélhető lemezként, ez nem újdonság, ez az alapértelmezett. Meg ennek normál esetben nyilván nem kellene problémát okozni a szoftveres leválasztásnál.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák