Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Sys85 #23161 üzenetére

    Magán a routeren van 1 db USB 3.0 port, ami ha tudja a megfelelő áramértékeket, bírja a router tápegysége, akkor akár 2,5"-os külső merevlemez is használható stabil tápellátás mellett, ami egyébként 5 TB-ig opció.
    Ha nem tud stabil tápellátást biztosítani a router 2,5"-os külső merevlemez számára, vagy a leírtak alapján eleve 3,5"-os kell, akkor adott az utóbbi használata. Ha az átlagosnál strapabíróbb kell kifejezetten 24/7-es üzemre tervezett HDD-vel, akkor a gyárilag készre szerelt típusok (összefoglaló —► Ár, vásárlási szempontok fejezet) helyett a külső házas megoldást célszerű választani. Ahol külön topikja van mind a 3,5"-os külső házaknak, mind a belső merevlemezeknek. A külső ház lehet pl. az ezen hozzászólásban említettek közöl valamelyik, a belső HDD pedig a téma topikjának összefoglalójából pl. 5400-5900 RPM-es WD Red / Purple, vagy Seagate IronWolf / Skyhawk.

    "2-4TB-ban gondolkodok"

    2 TB feletti tárokóakapcitásnál az is lényeges, hogy a router, az azon futó OS tud-e kezelni 2 TB+ HDD-t USB-n, illetve GPT séma szerint particionált lemezeket. Ahol az alábbi táblázat alapján az RT-AC85P modellnél a feltüntetett firmware-verzió esetén ez állítólag 4 TB-ig biztosított Ext2/3/4 és NTFS fájlrendszerek használatánál. Vagyis ez alapján elvileg működhet USB-n egy 4 TB-os külső HDD kezelése az említett routernél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák