Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz thrill #23365 üzenetére

    1. 2,5"-os fizikai méretben jelenleg 5 TB a max. tárolókapacitás, lásd az alábbi blogbejegyzést. Tehát ha 8 TB-os kell külső merevlemez, akkor olyat egylemezes (1 db HDD) kivitelben jelenleg eleve csak 3,5"-os fizikai méretben lehet venni.
    2. A külső házas megoldásnak is lehetnek bizonyos előnyei a többivel összehasonlítva, szabadon kiválasztható a külső házba kerülő HDD, stb. De ha mindenképpen gyárilag készre szerelt külső merevlemez kell, illetve főleg a kedvezőbb ára miatt is, akkor legyen az utóbbi.
    3. Az állapotjelző LED általában alap szokott lenni egy külső merevlemeznél, bár pont nemrég volt téma az egyik társtopikban, hogy az újabb WD My Book sorozat esetében nincsen. Az eredetileg említett másik kettőnél, azaz a WD Elements Desktop és a Seagate Expansion Desktop esetében viszont elvileg van állapotjelző LED a külső házon.
    4. Oké, tehát játékkonzolokkal történő használat, amiknél számíthat a megfelelő kompatibilitás is, lásd az előző válaszban említett dedikált game drive-okat, meg hogy jó esetben akár egy normál külső merevlemez is megfelelhet ilyen célra.
    5. Egy 8 TB-os külső merevlemez azért nyilván annyira olcsó sem lesz, de ha megvan adva egy max. anyagi keret, akkor az alapján már belőhető, hogy ilyen felállásnál csak az olcsóbb gyárilag készre szerelt kivitel, vagy a valamivel drágább külső házas megoldás is opció-e.
    6. Igen, lényeges a garanciaidő és ezért volt kérdés, hogy mégis mennyi legyen, pl. 2 év (Seagate Expansion Desktop, WD Elements Desktop), vagy 3 év (WD My Book).

    Nem újdonság az egyes online felületeken a hiányos, pontatlan információ az adott külső merevlemezről, annak jellemzőiről, mint már említve volt. Ezért kell elsődlegesen mindig a gyártó weboldalát nézni, + még a személyes tapasztalat, arra irányuló konkrét tesztek ilyen téren a mérvadók, lásd a korábbi válaszokban linkelt példákat.
    Pont ez az, hogy a gyárilag készre szerelt külső merevlemezeknél sokszor lutri, hogy milyen HDD van a belsejükben, erre is linkelve voltak példák az egyik előző válaszban a WD-k, illetve a My Book sorozatra vonatkozóan. Ha valaki ilyen téren biztosra akar menni, akkor értelemszerűen a külön vásárolt belső merevlemez + külső ház = külső merevlemez megoldás az előnyösebb, ami ugyancsak említve volt már.

    Tehát akkor összegezve, ha gyárilag készre szerelt 3,5"-os külső merevlemez kell 8 TB-os tárolókapacitással, valamint olyan amin van állapotjelző LED, nem kell valamivel drágábban dedikált game drive a játékkonzolok mellé, aztán nem kellenek szoftveres és egyéb extrák sem, elég a 2 év gyártói garancia is stb., akkor megfelelhet a célra az eredetileg említett (Seagate Expansion Desktop és WD Elements Desktop) sorozat. + Akár még pl. az ADATA HM800 is opció lehet, elvileg van rajta állapotjelző LED, a gyártó tévékhez és akár PS4, Xbox játékkonzolokhoz is ajánlja, 3 éves gyártói garancia van rá, viszont valamivel drágább az előbbieknél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák