Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dssport

    tag

    válasz King Unique #23465 üzenetére

    Köszönöm a választ!

    Gyári rövid kábelt használok. Igazából fel sem figyeltem volna az érték növekedésére, de a számítógépben a beépített szintén 2TB-os Hitachi HDD elkezdett kattogni a minap (8 éves) és HDS mellé lehúztam gyorsan az ActiveSMART nevű programot, hogy azzal is ránézzek a helyzetre. Szerencsére a Hitachi elhagyta a kattogást, de hirtelen lett rajta 9 hibás szektor. Szóval szerintem az inkább előbb fog megállni mint utóbb... A lényeg, hogy miközben minden figyelmem a régi Hitachin volt, az ActiveSMART nagy meglepetésemre elkezdett felugró ablakokkal figyelmeztetni, hogy a Toshiba külső HDD Spin Retry Count értéke növekszik.

    Eszembe jutott a táp hiba is mint lehetőség, de a rendszer alapvetően stabil, így kipróbáltam a külső HDD-t egy laptopra kötve is, de a Spin Retry Count ott is tovább növekszik.

    Nem tudom milyen egyéb jelei lennének egy táp hibának de gondolom a GPU összeomlás játék közben előbb kimutatná, hogy gond van mint ezek a kehes HDD-k.

    Lényeg, hogy biztonsági mentés nélkül nem akarok nagyobb tesztekbe, kábel cserélgetésbe vagy bármibe kezdeni, viszont a táp jó állapotáról is meg kellene valahogy győződnöm, mert az nem deal, hogy veszek egy új HDD-t aztán az is elkezd idő előtt pusztulni, a végén pedig kiderül, hogy szívbetegségre memolife tablettát szedtem.

Új hozzászólás Aktív témák