Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Declare

    őstag

    válasz csemberlen #110715 üzenetére

    köszi :B pedig ezt csak így néhány napos hőszivattyú tanulmányozás után találtam ki :B

    Akkor ehhez már csak egy szakit kell szerezni, aki kiszámolja, hogy mennyi vizet, meg hogy lehet keringetni a rendszerben gondolom. Jelenleg mondom, csak a radiátorokat fűti a rendszer. Ha ezt a kört kibővítem mennyezeti rendszerrel, az azért nem kis többlet víz ha jól sejtem.

    #110716A Zéé: köszi! Akkor most rámegyek a mennyezeti dolgokra :D . Jelenleg normál 2,70m es belmagasság van. A felújítás során amúgy is tervben van, hogy gipszkartonból kis mennyezeti álmennyezet részeket építünk, hangulat világítás + szpot lámpák miatt. Akkor ezt kellene úgy össze-tervezni, hogy mennyezeti fűtésre is jó legyen a helyzet.
    Azt is olvastam, hogy azért ezt meg kell terveztetni, hogy milyen hőmérsékleten, hol keringjen a víz, mert könnyen párakicsapódás és penészesedés lehet a dolog vége.

    Azt amúgy hogy kezeli a rendszer nyáron, hogy mikor kell fűtenie a HMV-t és mikor kell hűtenie a plafont mondjuk? Mi dönti el, hogy mikor minek van prioritása? Meg ez úgy működik, hogy fűti mondjuk a kültériből beáramló forró gáz a hőcserélőn át a HMV-t, majd kattan egyet a rendszer és a következő pillanatban meg hideg gáz áramlik már be és hűti a hűtő puffer tarályát?

Új hozzászólás Aktív témák