Hirdetés

Aktív témák

  • Necc

    addikt

    válasz Gyomman #1751 üzenetére

    Hú látom tik szeretitek erősen kiemelni a hangsúlyozott részeket, én nem így teszek :)

    Szerintem is az ember a tapasztalatokra épísen elsősorban. Én eddig számtalan helyről hallottam, hogy így szar a nod vagy úgy jó és fordítva. Sok embernél a nod feltörésével engedték be a vírusokat, aztán anyázták. Öreg hiba. De fordítottja is igaz, jártam én már olyan helyen ahol legálisan, állandóan frissült a nod, de a gépeken vírusok tömkelegét találtam (nekem nem kell vírusirtó hogy felismerjem, vagy netán leirtsam a mai vírusokat :D ).

    És ha az arányokat nézem, akkor sajnos erős személyes tapasztalat hogy a nod úgy engedi be a vírusokat mint ha ott se lenne. Még csak ''warez'' oldalak se kellenek hozzá. Rengeteg alkalommal csalódtam abba a vírusirtóba, hiába nekem a sok teszt meg a sok minden egyszerűen túl sok vírust enged be, többet a ''természetesnél'' (tűzfal ellenében is).
    Pl. mai napig emlékszem hogy eggyik ''nagyon nagy'' cégnél hemzsegett a padobot.z típusú vírus a hálózaton és csak én és pár társam felhívására jöttek csak rá hogy gáz van... mivel a cég internet szolgáltatással is foglalkozik, ezért szinte az összes kliens oldalon ahol nod volt ott virgonckodott a féreg (volt önkéntes munka dögivel :D).

    Ajánlani én a kerio personal firewall és az Avira antivírust [link] ajánlom, személyes használatra mindkettő ingyenes, de a keriót csak szakértőknek ajánlom!
    Sokan azért szídják a keriót mert állandóan ''beugat'', pedig sokan nem is tudják hogy ez azért van mert nem konfigurálták be a tűzfalat... nekem 1x sem jelez a kerio netezés közben, full automatikus.
    Ja és még annyit hogy tűzfallal is lehet vírust fogni!

    nos ennyit a saját személyes tapasztalatomról :)

    mod: link javítva :DDD

    [Szerkesztve]

    Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Aktív témák