Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Puma K

    veterán

    válasz xtremist #145776 üzenetére

    A jelenlegi RTX 3090 FE kártyámhoz használom az Nvidia által biztosított 2x 8 pin -> 12VHPWR átalakítót. Ez elvileg nem érintett az RTX 4090 kapcsán előjött problémában vagy még eddig nem derült erre fény, mert nem fogyaszt annyit a 3090 mint a 4090.

    De ez most mindegy is. Meg megnéztem és nálam nincs meghajlítva az átalakító és rendesen rá vannak dugva a csatlakozók amik a kigyulladásos hibát okozhatják.

    Ha a jelenlegi tápomat elküldöm garanciáztatni, akkor még előtte vennék egy olyan tápot ami már naprakészebb minden szempontból mint a 2018. januárjában vásárol jelenlegi és hozza az általam minimum elvártakat: platina minősítés, min. 850W, min. 10 év garancia és ezeken felül ATX3.0/PCIe5.0 csatlakozó megléte magán a tápon azaz a 12VHPWR.

    Az új tápot megtartanám amit úgy választanék, hogy minél újabb legyen és mindent tudjon ami nekem és a mostani és a leendő hardver számára fontos. Aztán még azért is lenne jó a 12VHPWR-12VHPWR két végű kábel, hogy a gépben futó kábelek számát minimalizáljam. Korábban már az adattárolókon is variáltam és a korábbi 2x 1 TB HDD és 1 TB SSD SATA csatlakozós adattárolókat száműztem a gépből. Vettem egy 2TB-os NVMe SSD-t az alaplapba és vettem egy NAS-t amiben jelenleg egy darab 3 TB-os HDD van. A korábbi gépben lévő adattárolókat ha szükségem van rájuk akkor külső villámgyors dokkolóban tudom használni akár egyszerre kettőt is.

    Amit meg kicserélnek táp azt eladnám.

    [ Szerkesztve ]

    "Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

Új hozzászólás Aktív témák