Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mekker

    őstag

    Sziasztok, most veszek új videókártyát és kéne a segítségetek.
    a konfig:
    proci: i530 alapórajelen ~75W TDP
    videókártya: 7870 lesz ~175W TDP
    +1HDD, 1 DVD-író, alaplap, ventik, stb max. ~40-50W
    Ez durván 300Wattot tesz ki max terhelésen.

    Jelenleg egy "420W"-os LCPower tápom van, és ez egy Gt220 VGA-val fut (~60W TDP) most békésen 3-4 éve, (eddig nulla leállás, feszültségekkel sincs baj). A kérdésem - feltétlen szükséges cserélnem a tápot? Itt vannak a burkolaton szereplő adatai:

    Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy mennyire szar az LCP, hanem egy teljesen objektív véleményt kérnék és 1-2 konkrétabb dologra választ.
    -Ha jól tudom, akkor a CPU, GPU, HDD mind a 12Voltos ágról működik javarészt. Ha most ez a táp egy 12V-os ágon lead 15Ampert, akkor ez mit takar? Hogy procira, videókártyára jut összesen 180Wattnyi teljesítmény, szóval jóformán már idlében is kezd éhezni a gép?
    -Van ebben a modellben (420h-12) beépítve valamiféle használhtó védelem, ha esetleg megsülne?
    -Ha most próbálgatnám pár napig, és nem lenne elég kakaó - szóval ha túlterhelném a tápot -, akkor leálláson, fagyáson kívül okozhat komolyabb bajt? (eddig 3-4 év alatt nem sok gondja volt)

    És ez itt a B rész is, ha tényleg szükséges a csere.
    Chieftec gpa-450S8 és FSP Hexa 400 - ezeket néztem ki magamnak. Ezek elegek lennének a konfighoz (+esetleg egy kis OChoz)? Mit ajánlotok még úgy, hogy a lélektani határ 10ezer Ft?

    [ Szerkesztve ]

    Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

Új hozzászólás Aktív témák