Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RM1

    aktív tag

    válasz PredatorZoli #43036 üzenetére

    Miben veszi át a vezetést konkrétan? Az Intel azért asztali CPU mellett mást is gyárt, amiben szintén erős pozíciói vannak, az x86-hoz kapcsolódó szabadalmak nagy része az övék, AMD-nek ehhez képest talán csak a GPU piac lényeges, ahol viszont az NVidia jóval erősebb.
    Át/teljesítményben jók az AMD jelenlegi procijai, de már 15 éve volt hasonló helyzet, és az Intel még mindig magasabb nyereséget tud kimutatni egy eladott terméken, én azért gondolom, hogy ezt kéne beárazni. Ha az AMD is hasonló nyereséget akarna produkálni, lényegesebb drágábban kéne árulni a termékeit, hiszen kisebb csíkszélességet alkalmaznak legalább a felső kategóriánál. Úgy viszont máris nem lenne olyan jó a piacképessége. Ott van még a DCG üzletág, ahol az EPYC szintén jó, de ott nagyon lassú elterjedés várható, ha egyáltalán elterjed. Mert közben az Intel is dobhat valamit, ahogy tette azt a Core procikkal, ezután jött akkoriban is az AMD lejtmenet. (Ne feledjük, hogy az AMD-nek kb. 10 éve is ugyanekkora bevétele volt, viszont azóta az emberek még ritkábban cserélnek gépet, hiszen nincs olyan fejlődés, ami indokolná.)
    Fontos különbség az is, hogy míg az Intelnek saját gyárai vannak, az AMD bérgyártat, így lényegében függ attól is, hogy a partnerek milyen feltételekkel gyártanak neki. Az elérhető partnerek közül a TSMC-nek vannak meg a forrásai, és ha tényleg beindul a biznisz, akkor biztos ők is akarnak nyerni rajta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák