Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sang66

    csendes tag

    Sziasztok!
    Amatőrként vettem nemrég egy Pana GX80, 12-32mm kitobis szettet.

    De szeretnék változó mélységélességű teljes alakos portrékat is gyártani, így pl a háttérelmosás igénye miatt beszereztem egy 45 mm f/1.8-as Olympus Zuiko-t. Persze sokat olvastam előtte a lencsékről, és nagyon vacilláltam a 25 mm és a 45 mm között, de végül ennél maradtam.

    Viszont most a gyakorlatban kipróbálva úgy érzem nagyon kevés fér a képbe, ami teljesen valid, csak nem voltam tudatában, hogy ENNYIRE. Így egy teljes alakos fotózáshoz elég durván el kell távolodni, utcai képeknél ez nem túl előnyös, illetve egy szobában fotózás már szinte lehetetlen, ha azt akarom, hogy a modellen kívül más is legyen a környezetben. Azt hiszem rosszul döntöttem, és pl. egy 25 mm f/1.7-es lenne az én méretem.

    Mit gondoltok?
    25 mm 1.7-essel is simán megvan a szép 'bokeh' pl. teljes alakos portrénál?
    Vitte már vissza valaki MediaMarktba a kibontott/használt obit? Elvileg 14 nap elállási idő van webshop vásárlás után, szóval vissza kéne adniuk a pénzt, simán amiatt ha meggondolom magam.

    Tudom persze én vagyok a láma, valahogy bele kellett volna gondolonom a 45 milis távba. Azért még próbálgatom, hátha ráérzek, csak nehogy megkarcoljam, mert akkor nem veszik vissza... :U

Új hozzászólás Aktív témák