Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Feketelaszlo

    senior tag

    válasz Richard! #125664 üzenetére

    Megérni nem éri meg, de ettől függetlenül a nagy gyártók (Fujitsu, HP, Dell) business és workstation gépei ajánlhatóak! Többnyire minőségi tápok, jó hűtés és igényesen elrendezett belső jellemzi őket, itthon is népszerű gépalap, - miután 3-5 éves korukban a cégek selejtezik őket. Viszont a kommersz márkák (ASUS, Acer, sarkiPCbolt) elég vegyesfelvágott szokott lenni, a lifestyle-gémer brandek (Alienware, MSI) meg tényleg csak vaskos pénztárcával rendelkezőknek valóak.
    Gyakori negatívumok: táp teljesítménye a legfapadosabb gépeknél korlátozó tényező (120-300 W), DIY piactól sokszor eltérő chipkészletek, korlátozott BIOS mókolási lehetőség, aftermarket hardverekkel gyakoribb inkompatibilitás (pl. memória).
    Azon is érdemes elgondolkozni, hogy egy ~i5 SFF vagy mikro-torony irodai konfigurációt (Fujitsu Esprimo, Dell Opti) kvázi barebone gépként használva saját beszerzésű VGA-val (esetleg +memória/SSD) utólag ellátsz, ezek azok az alkatrészek, amiket aranyárban mérnek az előre összeszerelt gépeknél. Csak még egyszer: a tápellátás és a méretek a későbbiekben korlátozó tényezők, amikre érdemes már vásárlás előtt odafigyelni, extrém tuningos cuccokkal nem bővíthetőek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák