Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • palfitom

    Topikgazda

    válasz Cornholio84 #167117 üzenetére


    Cornholio84

    Szívesen.

    "nem felvágásnak szántam a tervem, és az összeget sem" - Nem kell magyarázkodnod, egy valamirevaló gamer-gép manapság simán hét-számjegyű vételárat képvisel.
    "nem fogok arra várni, hogy a VGA-k ára normalizálódjon belátható időn belül" - Nem vagy ezzel egyedül, ne aggódj.
    "Az alap órajelük viszont 1.1GHz-vel gyengébb" - Az alap órajel a lőtéri kutyát sem érdekli, a proci amikor dolgozik, akkor az all-core turbo számít, abban pedig elenyésző a különbség, tehát ha nem tuningolod a K-s procit, akkor játékok alatt gyakorlatilag nem lesz köztük különbség. (persze non-K esetén meg a BIOS-ban ki kell tolni a TDP-limiteket, hogy ne legyen 65W-ra korlátozva, és le tudja adni a teljes teljesítményét)
    "elvárt FPS" - Ahogy írtam, a VGA-d lesz a korlátozó tényező, bármelyik i7-est is választod.
    VGA: a 6800XT jóval erősebb a 3070-nél, közel 3080-as szint. Az Aprón van pár "egész jó" vétel: pl, pl. (6800XT esetén a referencia hűtés is teljesen jó és ajánlható)
    "a procik gyártói oldalán, akkor csak 3200MHz sebességűt támogatnak túlhúzás nélkül, amit én meg nem akarok ugyebár." - Ez igaz, viszont nem kell neked manuálisan babrálni és tuningolni a magasabb órajelű ramot, csak be kell kapcsolni (engedélyezni) az XMP-profilt. Ez nem igazán számít a szó hagyományos értelmében tuningnak, ugyanakkor egy magas órajelű és alacsony késleltetésű ram több FPS-t tud hozni, mint ha tuningolnád all-core 5GHz fölé a 11700K-t. E mellett nem kell brutál többlet-fogyasztással és hőtermeléssel foglalkozni, szóval tiszta haszon.
    3070: inkább Asus TUF, kiváló lett a hűtése, az ára sincs túlságosan elszállva, és sokszor kapható is.

    #167120 u299975
    Most volt türelmem, de amúgy ja. :D

    Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák