Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Speed® #33811 üzenetére

    A Shuriken elsődlegesen nem ebbe a gépbe kellett (volna), hanem egy kisméretűbe. De ha már megvettem leteszteltem ebben. Akkor jöttem rá, hogy mennyire egy felesleges termék a piacon. A Zipang újonnan sem került volna többe 12k-nál, használtan 8-ért ettem. 10k-nál többet meg nem adnék ilyen célokra, mert ott már elenyésző a különbség. A mostani procimat 600RPM mellett sem engedi 40-45°C felé. A C12P meg tesztek alapján kb pont ugyan annyit tud másfélszeres áron (amennyivel alacsonyabb dT-t tud, annyival hangosabb is, ez AMD-n értendő. LGA775-ön meg egyenesen gyengébb a Zipang-nál, vagy sokkal hangosabb.). Legkevésbé sem rentábilis.

    A nevezett stock coolerek egy 65W-os procin némák, a CM még csak nem is morog semennyire sem. 95W-oson sem hangosabbak érdemben a Shuriken-nél. Amennyiben jobb hangban a Scythe (azaz minimálisan), annyival nem ér többet (annyit meg főleg nem, mint amennyiért adják).

    Nem sönt, előtét ellenállás. A sönt elkerülő utat biztosít az áramnak, az előtét ellenállás a feszültséget csökkenti.

    proci985: A Shuriken-ek még annyira nincsenek is túlárazva. Legalábbis egy Samuel 17-tel összevetve. Utóbbinak a méretspecifikációi ráadásul nem is korrektek, ráadásul még egy megveszekedett legaljább ventilátort sem ad hozzá a Prolimatech. Egyébként nem értem mitől lesznek ennyire drágák ezek a kis akármik.

    Jakuu: Minek ajánlasz 140-es ventilátort egy 92mm-es coolerhez?

    Archanon: Kérdés milyen a gyári paszta. Az Ajigo hiába leginkább stock coolerek gyártójaként ismert, tipikusan prémium kategóriás pasztát ken a coolerei aljára (általában valamilyen Shin-Etsu-t, esetenként Dow Corning-ot). A Noctua az NT-H1-et adja, ami megint csak nem rossz. Szóval hiba ezeket leírni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák