Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz g0dl #16074 üzenetére

    nézd, azt csinálsz, amit akarsz, a te adataid. csak azt magyarázd már el, hogy ha a gonosz betörő bácsi kirámolja a lakásodat, akkor hogy fogod a RAID-5 tömbödről visszanyerni a családi képeket és egyéb pótolhatatlan adatokat. meg azt is, hogy mit fogsz csinálni, mikor egy elhullott HDD cseréjénél szétesik az egész tömb.

    egyébként nem azt mondom, hogy csináljon offline RAID-1-et, mert az legalább akkora marhaság, mint a lokális RAID-1 otthoni felhasználásra, a reprodukálható adatokat teljesen felesleges redundánsan tárolni, ahhoz bőven nem elég gyakori, hogy váratlanul elhullanak a lemezek. azt kell menteni, ami nem pótolható és fontos, ha pedig a user elfelejti a mentést, akkor nem volt fontos az adat.

    én megéltem egy ilyet céges környezetben, RAID-1-en volt tárolva az adatbázis a vállalat irányítási rendszerhez, tűzriasztás volt és a sprinkler használhatatlanná varázsolta az egész kócerájt, 2 hónapos volt a biztonsági mentés, mindent, ami közötte volt, az irattárból előszedett papíros bizonylatokról kellett újra bepötyögni, nagyon örültünk neki. azóta naponta mentenek, pedig évek óta nem volt semmilyen eset.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák