Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sl7aa

    csendes tag

    Lehet ez lesz életem legfurcsábbnak tartott érdeklődése a nagyközönség felé, nagyon hosszú felvezetéssel de erre valamilyen tapasztalati választ muszáj keresnem ennyi idő után. MSI alaplapom van, egymagos Intel P4 2.8-al használtam mígnem váltottam (mint később kiderült) egy SL7PM E0-ás processzorra, ami természetesen 3 ősrobbanással ezelőtt volt, és azóta őrlöm magam vele.
    Mikor beraktam a gépbe, a BIOS-ba a Performance mód ala MSI; Fast-ra volt állítva. Namármost ennek az volt az apropója, hogy szépen bekapcsoltam a gépem, várom hogy induljon rajta az opsys, erre felsikolt a CPU, majd kékhalál. Én meg csak lesek mint aki éppen kidobott az ablakon 10 rugót, Gőzöm nem volt arról, hogy ez a bizonyos opció a BIOSban HT gyilkos. Ezt így zsebre téve külön megköszönöm az MSI-nek, bár megmondom az őszintét, nem olvastam el a kézikönyvét az alaplapnak amiben esetleg le van írva, hogy HT+Fast Performance=CPU-kill.
    Ezt kb óvatosba még 3x eljátszottam, mire rájöttem ez lehet a hiba. Végül adott lehetőség előtt, állok, hogy egy alig használt ugyanilyen paraméterű processzort vegyek eddig ismeretlen de lényegtelen stepping-gel.
    Kérdés: Ezek után mekkora a valószínűsége annak, hogy az amit vennék, beleszámítva hogy "nem használták, csak kipróbálták", gyorsabb lesz a gépem, magyarán érdemes e beruházni újabbra, ezek után?

Új hozzászólás Aktív témák