Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    sziasztok,

    röviden a történet az, hogy szükségem lett itthon egy file szerverre, és úgy döntöttem, hogy összerakok egyet, de annyira nem követem az asztali dolgokat, hogy biztos legyek a dolgomban.

    az integrált megoldások az alaplapon lévő sata portok hiánya miatt kiestek (akkor már egy kész hp proliant n40l egyszerűbb, bővítőkártyát abba is tudok rakni).

    a célfelhasználás adott, egy raid 5 tömb (akár 6 hdd-ig) paritását kell számítania, ezen kívül nem lesz megerőltetve, viszont mivel folyton menni fog, fontos az alacsony fogyasztás, igazából ez a fő kritérium.

    a platform am3, pusztán azon okból kiindulva, hogy az intel H61 csak 4 sata portot támogat, ismét bővítőkátya, nem szeretném. kinéztem egy 17w tdp-s ulv Athlon II X2-t, ami jónak tűnik, ezt akár passzívan is simán lehűtöm egy nagyobb bordával.

    a kérdés a dologban igazából az, hogy mivel egyelőre nem tudok megfinanszírozni egyben 6 HDD-t eleinte 4 lesz csak a gépben. érdemes-e valamilyen kétmagos celeron felé nézelődni valami oknál fogva H61 alapon?

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák