Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Milka 78

    nagyúr

    válasz holozis_HUN2 #45510 üzenetére

    Na akkor összefoglalom dióhéjban mint AMD és Intel tulaj is.Jelen pillanatban az i5 simán jelég mindenre és versenyképes a 8xxx-es FX procikkall(single player).Az erősebb szálteljesítménynek köszönhetően a 4 magot használó játékokban még el is húz tőle.Viszont a mellett nem mehetünk el,hogy a legújabb játékok(amik még ki sem jöttek,mint pl.Battlefield 4, a Need for Speed Rivals, a Mirror’s Edge 2, a Dragon Age: Inquisition) Frostbite 3 és CryEngine 3-as motort használnak.Ezek már használják a 8 szálat ami ugye nincs az i5-be.Ezt valamilyen szinten képes ellensúlyozni az erősebb szálteljesítmény egy szintig(magasabb a magonkénti terhelés),de multiba már lehetnek gondok a 4 szállal(pl BF3 64-es rombolós pálya).Ilyen esetben az FX szépen szétdobálja a terhelést a sok magjára,így "simább",egyenletesebb játékélményt kapsz.Az i7-et nem is említem,mert az más árkategória,de a HT vagy segít a játékokon(BF3-nál pl. jól jön),vagy nem és csak ront a helyzeten.
    Most egy 3570k-et hajtok és nagyon elégedett vagyok vele(pedig egy lusta dögöt fogtam ki),de ha nullából kéne gépet építenem tuti 8 szálas procit vennék(i7 vs. 83xx).Itt az I7 Haswell nálam egyből el is vérzik az ára és a vulkán szerű hőfoka miatt(már az Ivy-t sem tudom úgy hűteni ahogy szeretném). Valószínű egy kitesztelt 83xx-et vennék ami tudja a 4.8ght-t értelmes fesszel és egy jó fajta lappal és jóccakát.
    Viszont ha teli lennék mint a déli busz akkor vennék egy 4770K-t arról lecsapnám a kupakot(ez utóbbi vicces a majd 80 ropis procinál),mert ugye hűteni csak(és annyira tele vagyok,hogy nem érdekel a garivesztés :DDD ) így lehet és ez alá szintén egy jó fajta lapot és kifizetném a 2x-es árat a kasszánál pár % teljesítményért(meg a tudatért,hogy mekkora király vagyok :DDD )

Új hozzászólás Aktív témák