Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TAKÍÍ

    tag

    Leírom részletesen mi a problémám, csak hogy értsétek mi a mögöttes motiváció.

    Adva van egy ősrégi gép. AMD 2500+ Barton (1800Mhz) valami szar ASrock lap Ati Radeon 9600 128Mb AGP (!) :W kari 400 wattos normális táp, 2 GB (1X1) DDR 400Mhz Ram. JA és természetesen a jó öreg XP.(meg egy átlagos Samu LCD)
    A gép elkattog netezésre alkalmas -de érzem- hogy már nagyon öreg a gép.
    Konkrétabban pl. a Youtube 480p- n már beszaggat. :DDD Kis méretben is. 360p teljes képernyő még épp hogy.

    Érzem, hogy nagyon kevés a proci már. Kéne egy kis plusz kakaó a gépbe. Socket A (462) be vehetnék még egy 3200 + vagy mit, ami manapság nagyon ritka és jó drága is szokott lenni és sokra nem mennék vele. És ott van az AGP is. Anno szerintem több kártya is volt aminek volt AGP s verziója is meg PCI expressz is. Ezek a jobb AGPs kártyák ritkábbak drágábbak, ugyanannyiért szerintem PCI Expressbe lenne jobb olcsóbb.

    Hát akkor irány a 775 LGA foglalat. És akkor itt essen szó a keretről meg az új gépről. Igen sokat gondolkodtam egy új I5 ös rendes gépen. vagy akár csak egy APU-s megoldáson, de mindig eljutok a 200 K ig meg egy új monitor is kéne...Szal ez a projekt legyen jegelve. Tegyük föl én egy barom vagyok és szeretem megvakarni a jobb lábammal a bal fülemet. :D Szóval maradnék inkább a régebbi használt hardvereken.
    És még rosszabb tegyük fel nem is vágyok a 2 magos 64 bites rendszerekre.

    Kérdés: Mondjatok olyan procit, ami az én jelenlegi AMD-nél jobb, DE még nem kétmagos és nem 64 bites Vagyis a régi 32 bites Xp- re jó. :) Itt Intelre gondolok. ha jól tudom. a 775 ös foglalatba jött az Intel Core 2 Duo, majd a Quad Core is de
    előtte is volt valami élet. Itt mondjuk Intel Celeron D 3,06 Ghz re gondolok vagy mondjuk valami P4 775 tokozás. Tudom, hogy a Mhz annyit mond egy CPU ról mint hogy egy autó fekete, de nekem mégis nagyon jól hangozik az a sok plusz Hz ráadásul, ahogy elnézem iszonyat olcsók 1k tól 3K ig vannak.

    Igen kell hozzá egy új Deszka (azt majd másik topicban) De melyik procit, ebből a szegmensből/korból? Kicsi az áreltérés úgyhogy a pénz itt nem számít :) viszont jól kell választani. Csodát nem várok tőle de szerintem a mostani gépemnél jobb lenne. Fontos hogy nem valami utolsó extrém szériát keresek, amit halálra húztak és rengeteget zabál, hanem inkább megbízható legyen ne melegedjen sokat. És hiába nézem őket a neten/ guglizom, ehhez tapasztalat kéne.

    A célra pedig szerintem mindenki rájött. A tápot és minden mást megtartok sőt még a régi XP t. De a gépem valamivel gyorsabb legyen és akkor megéri egy régebbi szarabb PCi expr kártyát belerakni, amivel, mondjuk pár régi Direct X 9.0 játék simán elfut. Későbbiekben, pedig előttem áll az út a 2 mag és a 64 bit meg a mondjuk a Vista felé. Azt majd eldöntöm kell e olyan vagy veszek normális új gépet. Szeritnem ez baromi olcsón kijönne most. Az SLI nem érdekel remélem a 400 wattos tápom elég lesz erre.

    Ja még a RAM Fontos váltani akarok DDR 2 ram ra és abból 2 vagy 4 GB. Csak annyit mondjatok meg Milyen MHz kell és minek? van ebből is annyi Pl. 667/800/1060/1333 Mhz (vagy valami ilyesmi.) Ezek a procik melyiket igénylenék?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák