Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Scale

    őstag

    Sziasztok!
    Jövő héten rendelek R9 280X VGA-t és lenne egy kérdésem ezzel kapcsolatban:
    Most egy intel i5-750 van a gépemben, gyári órajeleken 30-45 fok között mozgott, amióta felraktam 3,2ghz-re, hogy a ramok tudjanak 1600Mhz-en működni azóta az alap hőmérséklete 40-45 és terhelés alatt felmegy 60 fokra is.
    Mondták másik topikban, hogy lehet 1-2 játéknál cpu limitbe fogok futni az új vga-val, max ha húznék rajta akkor rendben lehet, de így is elég meleget generál a szobába, meg amúgy is.
    Ezért eszembe jutott, hogy lecserélem a lapot+procit egy FX6-8ezres szériára (mivel amúgy is csak játékra használom a gépet, így nem kell intel), mivel ismerősömnek FX6300-asa van és 30-35fok alap helyzetből és nem megy 45fok fölé terhelés alatt sem 4.1ghz-en.
    Csak ezek után eszembe jutott, hogy a már így is a mostani tápom (Chieftec ctg-500-80p) határain leszek a 280X-el és ha lecserélném FX8ezres szériára, akkor valszeg hogy tápot is cserélnem kellene.

    Megérné lecserélni lapot+procit nagyobb sebesség (+nem ütköznék cpu limitbe az új vga-val) és kisebb hőfok reményében? Meg ugye valószínűleg a tápot is vele kellene cserélni..

    Előre is köszönöm a választ!

    Szerk.: Most nézem, lehet nem igazán jó topikba írtam, közben megtaláltam ezt[link], így lehet ez itt elég offnak számít, mivel nem csak a procival kapcsolatosan kérdeztem :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák