Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #95561216

    törölt tag

    Sziasztok!

    Nagyon rég vettem már új asztali gépet (Sempron 140..), ezért jó ideje vakarózok, hogy milyen legyen. Eddig i5-ben gondolkoztam, de hosszas utánajárás után a két "kritikus" alkalmazás egyike sem profitálna belőle, sőt. Europa Universalis 4-nek jobb két, de erősebb mag, mint négy gyengébb, Java fejlesztésnél pedig a cpu szerepe elhanyagolható ahhoz képest, hogy HDD helyett SSD van alatta, a sok kicsi file miatt. A mostani laptopom is elég lenne rá 1.3ghz-es ulv i3-al, ha nem lenne 4 giga a max memória..

    A fejlesztés valószínűleg virtuális gépen, linuxban futna, windows host alatt. Vagy linux hoston windows virtuális gépben futna a póker, a lényeg, hogy virtualizáció az mindenképp lenne.

    Most i3 és pentium között vacilálok. A lap egy asrock b85m pro4 lenne alatta, boltban összeszereltetve venném, tehát elvileg a bios frissítés nem gond, de erre majd rákérdezek. A két konkrét versenyző a pentium g3220 16810 forintért, és az i3 4170 34197 forintért. A gyengébb i3-ak vagy csak pár százzal olcsóbbak, vagy egyenesen drágábbak. Megérné-e az i3 a gyakorlatilag dupla árat? A HT ad-e érdemleges pluszt? Középutas megoldásnak felmerült egy Pentium g3460 is 21793 forintért.

Új hozzászólás Aktív témák