Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Vereor #79911 üzenetére

    Hali!

    több mindent írtál, ezzel a válasszal az összes HSZ-edre reagálok.

    Nem értek a felhasználási területhez (VST) tehát ha annak van valami speckó követelménye, azt nem tudom, nem tudok hozzászólni.

    Amiket beleszőttél a kérdésbe: H370 + i5 7500 vagy i3 8100 + mem OC se füle se farka és számomra egyértelműen jelzi hogy rossz irányba mész.

    -(1) Az i5 7500-at felejtsd el.

    -(2) H370 nem tud memória tuningot, max 2666MHz. H370 feláras a B-lapokhoz képest, nincs értelme feláras lapra költeni, ha a legalapabb épkézláb procit rakod bele. H370+i3 8100 szerintem pénzügyileg nem optimális kombó.

    -(3) Döntsd el, hogy maradsz az olcsó B-s lap+olcsó proci + olcsó memória vonalon mert az is elég vagy kell a memória tuning (aminek gyenge proci mellett önmagában nincs sok értelme ha alaplap oldalon plusz pénzbe is kerül) és akkor komolyabb procit is raksz a gépbe.

    -(4) Ha hosszú távra tervezel, akkor egy olcsó lap+ olcsó (de legalább 2666MHz) memória +i5 8400 ideális választás lehet intel oldalon. Az egész gép árára és több évre levetítve bőven megéri a 8400 a felárat a 8100-zal szemben. A 8400 és a 8600K (ez utóbbi komolyabb lapot és memóriát igényel ha ki is akarod aknázni amit a proci tud) viszonyára már nehezen mondható ez el.

    -(5) Ha hurkagyurka i5 7500 és i3 8100 procik felől indultál -aminek nyilván pénzügyi oka volt- akkor ne hagyd magad Z lapok és K-procik irányába terelni. Nem adnak annyi pluszt, hogy megérjék a felárat.

    -(6) vPro meg hasonló technológiáknak vállalati környezetben van haszna, hagyd őket figyelmen kívül.

    -(7) Ugyanígy nem látom mi értelme lenne a PCI-E csatornák számán fennakadni. Szerintem neked totál másodlagos. Sok háttértár illetve VGA esetén lehetne valamiféle elvi jelentősége.

    -(8) A rendszered real-time késleltetése elsősorban a driverektől és a jó oprendszer és BIOS beállításoktól fog függeni és nem attól, hogy milyen sebességű komponenseid vannak.

    +1 Ha nagyon szívügyed a memoria tuning, akkor érdemes lehet valami RyZEN prociban (2600-2600X) gondolkodni , ott a sima B-s lap is támogatja a tuningot. Ellőtte érdemes megnézni, hogy ez a VST-micsoda mennyire szereti a RyZEN-eket. Ha nagyon réteg cucc akkor lehet hogy nem. A többire amit írtál legalább olyan jó mint az inteles megfelelője. Itt persze a memória lesz akkor drágább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák