Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sirandrish

    legenda

    Heyho!
    Már egy ideje formálgatom a gépemet, amit szeretnék megvenni, de valami mindig gondolkodásra ad okot.
    Eddig egy Ryzen 5 2600X volt a kiszemelt, aminek szerintem (tudtommal) ár/érték arányban nem nagyon van ellenfele intel oldalon.
    Aztán gondoltam egy nagyot hogy lehet kéne inkább a ryzen 7 2700x...
    Igen ám, de ez jelenleg 100K magyar forint, és ebben az árban már bizony van választék a kékeknél is. Példának okáért a 9600K ami még olcsóbb is vagy 15el.
    Nah már most...nézegettem teszteket, és minden ami NEM JÁTÉK ott a ryzen nyert, viszont AMI JÁTÉK ott az Intel győzedelmeskedett. Mivel én 99%ban játékra használnám a gépet (már net,.yt, filmeken kívül, de ezeknek mindegy) így jelenleg ugye értelemszerűen a 9600K lenne a jobb vétel ha jól gondolom.

    Nah és itt jön a csavar. Nem áll szándékomban 4-5 évig majd hozzányúlni a géphez, a kötelező pasztázás/takarításon kívül. Kérdésem hogy mit gondoltok, 1-2 éve belül nem fog profitálni a +2magból a ryzen? Jelenleg úgy fest a nyers erő számít, de gondolom idővel csak elkezdik kihasználni a több magot nem? Vagy rosszul gondolom?

    Ezek ismeretében ti mit vennétek? 100K lenne a lélektani határ, mert még 18-22K lenne rá egy hűtő, és ennél többet nem nagyon szeretnék procira költeni.

    Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....

Új hozzászólás Aktív témák