Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz zsoika #86181 üzenetére

    Ha 5-6 évig használod akkor most rakd bele azt az R5 3600-at és akkor abban az 5-6 évben nem fogsz azon agyalni, hogy mégis csak a nagyobbat kellett volna venni.

    Ha azt mondanád, hogy évente cserélgeted a hardvert, akkor azt mondanám hogy a kettő olcsóbb közül válassz, mert azoknak már jobban beállt az ára, illetve éves cserénél semennyire nincs értelme a jövőnek venni a hardvert. Szóval ha időleges megoldás kéne, akkor én a 2600-at venném, mert nem lehet vele nagyon bukni és később tudod jóval erősebbre cserélni jó áron.

    Hosszú távra viszont, ha majd elkezd kevés lenni a 6/6 akkor a 9400F gyorsan elkezd hanyatlani.

    Volt már ilyen pár éve, pontosan ezen a fórumon ebben a topikban:

    Jöttek a népek gémer prociért és kb ezek voltak a sztárok: 4c4t: i5 7500, 7600K vs 6c12t: R5 1600, R5 1600X

    Anno a nevezett i5-ök a legtöbb játékban pár FPS-sel mindig jobbak voltak mint az alternatíva, így vitték mint a cukrot. Aztán bejöttek azok a játékok amelyek már tudtak mit kezdeni négynél több szállal, a 4c4t i5-ök pedig egyre mikrolaggosabbak lettek és a korábbi vásárlóik ismét megjelentek a topikban, míg az akkori 6c12t RyZEN egy kis tuninggal még értékelhető teljesítményt nyújt ezekben a játékokban is.

    Tehát a lényeg: Ha hosszú távra tervezel, akkor érdemes lehet úgy választani, hogy legyen még egy kis kiaknázatlan lóerő tartalékban és nem a jelenlegi igények alapján kicentizni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák